Директорката на училището в Хаджидимово В. Петрелийска и учителката З. Глушкова връчиха наградите на класираните ученици от националния конкурс в Поморие

„Днес е поредният ми щастлив ден заради успехите на моите ученици. Получихме наградите от ЦПЛР ОДК – Поморие – 2 трети места и 1 поощрение от националния конкурс, посветен на Васил Левски – Дякона, на тема „Мракът и светлината за един герой“. Учениците бяха изключително доволни от връчените им от мен и директора на училището ни  г-жа Вангелия Петрелийска  медали и грамоти“.

Това  сподели за Топ Преса  г-жа Заприна Глушкова която също получи  заслужено признание и грамота заради перфектната подготовка  по темата  на конкурса  на своите ученици.

Както писа  Топ Преса, веднага след обявените победители  в конкурса проведен в Поморие, две  са третите награди за СУ „Никола Вапцаров“ Хаджидимово от литературния конкурс за Левски и една е поощрителната награда – грамота за старши учителя по български  език и литература Заприна Грушкова за добрата подготовка и отличното представяне на учениците й на националния конкурс в Поморие.

Наталия Таранинова на 15 г. от СУ „Никола Вапцаров” в  Хаджидимово и Георги Спахиев от същото училище  участваха в конкурса за Левски „Мракът и светлината за един герой“ който се проведе в  Поморие и  спечелиха достойно двете трети  места в направленията в които се състезаваха с огромната конкуренция от ученици от цялата страна.

Конкурсът се организира за шеста поредна година от ЦПЛР ОДК – Поморие и в него със свои творби по темата участваха ученици от цялата страна.

И тази година, вдъхновени от историята, десетки деца от цялата страна, облякоха своите разсъждения в поезия и проза и заявиха участие в конкурса посветен на кончината на Дякона Левски „Мракът и светлината за един герой“.

Творбите бяха оценени от тричленно жури в състав:

Румяна Емануилиду – журналист и издател

Анета  Драгнева – Данаилова – директор ЦПЛР ОДК – Поморие

Росица Игнатова – учител по Български език и литература – София

Някои от наградените произведения  прозвучаха на 19.02.2019 г., по време на възпоменателна церемония за годишнината от кончината на Левски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене