БРАВО!!! Учениците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ отново доказаха своите знания и класа

Вече втора година учениците от ПМГ“Яне Сандански“, с ентусиазираната подкрепа и умелите напътствия на помощник-учителя по английски език Нейтън Джейкъбсън, участваха и завършиха с куп отличия в едно от най-предизвикателните състезания  за дебати и артистичност на английски език – БЕСТ

На турнирите на БЕСТ младежите не само демонстрират висока езикова подготовка, артистичен талант и самообладание, но също така имат изключителната възможност да се срещнат с едни от най-талантливите участници сред цялата страна, да се учат от тях и да  дадат пример на свой ред. Те създадоха една уникална среда на толерантност,  на спортсментско съревнование, на възхищение и респект към опонентите им. С участието си в този труден формат учениците въплатиха интердисциплинарността в действие.

Надпреварата се проведе в Благоевград втория етап  на състезанието БЕСТ в Западна България между 27 училища и 323 ученици.

В изключително интензивен ритъм и тежки и оспорвани битки в категориите Проза, Поезия, Оригинална оратория и Дуо, учениците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ спечелиха множество чертвътфинали, полуфинали и финали. Финалистите спечелиха едно пето място, четири трети места и три първи. На отбора бе присъдена купата за отбор с най-голям брой участници- 34, взели най-много медали. Ръководството на елитното училище и учителите се гордеят с всички ученици, дръзнали да вземат участие в това трудно състезание и поздравяват финалистите.

Ето и имената им:

Полуфиналисти:

  1. Роси Халевачева- Проза
  2. Мирослав Пехливанов- Оригинална Оратория
  3. Калина Кръстилова- Проза
  4. Шерифе Рунта- Проза

Финалисти:

  1. Салвера Бали-Поезия-пето място.
  2. Дениз Тюмбелекчиева- Поезия- трето място
  3. Катерина Кръстилова-Поезия-първо място
  4. Анастася Лукманова-Оригинална Оратория-първо място
  5. Стефан Козелов-Оригинална Оратория-трето място
  6. Катерина Кръстилова-Оригинална Оратория-трето място
  7. Георги Папарков-Оригинална Оратория-първо място
  8. Дениз Тюмбелекчиева и Айлин Ахмедова-Дуо-трето място

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене