С 4.8 млн. лв. община Кресна бюджет 2019 ще връзва икономическо-социалната си политика

Една от основните точки на 43-то редовно заседание на ОбС Кресан бе приемането на бюджет 2019. Кметът Николай Георгиев предложи бюджета в рамка от 4.8 млн. лв. и тя бе приета в приходната и разходната й част. По източници приходите са 2.8 млн. лв. от държавни дейности и 2 млн. лв. от местни дейности. Строителната и благоустройствената програма на общината ще се осъществява в размер на 524 хил. лв., като повечето от тях ще са за асфалтиране на улици в Кресна.

По уверенията на кмета Николай Георгиев бюджета е балансиран и осигурява нормалното развитие на общината при строго спазване на необходимата финансова дисциплина при изпълнение а разходната му част . В този си размер бюджет 2019 позволява и увеличение на някои твърде занижени трудови възнаграждения на служители и други лица, заети в общинските дейности. От такава възможност се възползваха и матовете на селата чиито заплати по предложение на кмета се увеличават с 10% и вече достигат 740 лв. месечно, като имат и допълнителен бонус от по 30 литра бензин като компенсация з ползването на лични автомобили при изпълнение на служебни дела.

С първо съгласие съветниците приеха внесено във времето на сесията предложение на Благой Петров от групата съветници „Обединени за България“ 5 хил. лв. да се заложат в бюджета за изготвяне на кадастрална карта на гробищния парк в Кресна, като така ще се спре безразборното му ползване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене