Рецидивист от Югозапада влиза за 15-и път в затвора за кражби с двугодишна присъда

Съдия Светла Пейчева от Районен съд изпрати зад решетките 45-г. Славчо Иванов заради кражба на портфейл с 800 лв. на магазинерка в книжарница на ул. “Николаевска” в Дупница.

Случаят е от 17 март 2018 г. Иванов влязъл като клиент вътре и в продължение на 30 минути разглеждал наредените на рафтове книги, тетрадки, химикали и др. ученически пособия. В книжарницата по това време била и дъщеричката на продавачката. В един момент детето поискало да си купи пица от съседната пицария. Продавачката излязла до вратата на книжарницата да наблюдава детето си и в този момент рецидивистът грабнал портфейла, който тя оставила в чекмеджето на бюрото пред нея. За да заблуди продавачката, Сл. Иванов поискал да купи тетрадка и химикал с дебитна карта, но в книжарницата нямало пост терминал. Продавачката го упътила къде може наблизо да изтегли пари и да си плати. Крадецът вместо да хване в указаната посока, тръгнал в обратната.

Продавачката разбрала за липсата на портфейла 10 мин. по-късно. Тя веднага позвънила на тел. 112. На място пристигнал екип от Икономическа полиция. Пред тях тя дала описание на “клиента”, тъй като й направило впечатление, че не е от редовните и го запомнила.

На видеокамери на съседен магазин бил зесечен крадецът, но облечен в други дрехи. Тъй като Иванов е част от кримиконтингента в Дупница, бързо бил разпознат от полицаите на видеото и задържан.

Решението на съдия Светла Пейчева от Районен съд – Дупница може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене