Свържете се с нас

Политика

Бомба! Скандално разследване на Struma.com! Лъснаха схемите на уволнения дисциплинарно архитект В. Тинчев и фаталното му бизнес партньорството със съветника Андон Тодоров!

Публикувано

на

Архитектът е с нотариален акт за ПРАВО на строеж в кооперацията на инвеститора Андон Тодорв и собственик на апартамент №15!! Решение на ВАС доказва прекия му интерес от завишаване на параметрите на сградата.

 Скандално разкритие на Struma.com по казуса с уволнения дисциплинарно главен архитект Васил Тинчев. Скандални факти уличават главният архитект Тинчев в сериозни нарушения по служба, които ще бъдат внесени в икономическа полиция и прокуратурата..

ФАКТ №1! Архитект Васил Тинчев, в качеството му на главен архитект на община Благоевград

НА 7 НОЕМВРИ 2018 СЕ Е СДОБИЛ С НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА УЧРЕДЕНО ПРАВО НА СТРОЕЖ в кооперацията с инвеститор Андон Тодоров. Архитектът има нотариален акт, съгласно който е собственик на апартамент №15 в сградата на инвеститора Тодоров. За нередности около тази сграда сигнализира в жалбата си благоевградчанинът Р. Зашев, за която Struma.com ви съобщи.

Направената справка в имотния регистър доказва защо архитект Тинчев отказваше да предостави документацията около строителството на сградата на инвеститора Тодоров и потвърждава съмненията на жалбоподателя Зашев тогава, че архитектът вероятно има някакъв интерес. Доказва се, че архитектът наистина е имал ПРЯК ИНТЕРЕС от завишаване на параметрите на спорната сграда.

След като установихме категорично какъв е интересът на Тинчев, се натъкнахме и на още по АБСУРДЕН ФАКТ: Дни след като бе уволнен Тинчев е депозирал, на 11-ти февруари, т. е преди 3 дни ОТКАЗ ОТ ПРАВОТО си на строеж! Хаотичните и панически действия на архитекта Постфактум доказват правотата на жалбата на Р. Зашев И Последвалото управленско решение, което взе кметът Камбитов, уволнявайки Тинчев – Дисциплинарно!

ФАКТ №2! ЗА ТОВА, ЧЕ ЖАЛБАТА Е ОСНОВАТЕЛНА И ГОВОРИ ЗА ГРУБИ НАРУШЕНИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДАТА ДОКАЗАТЕЛСТВО Е И РЕШЕНИЕТО НА ВАС, ДО КОЕТО СЕ ДОБРАХМЕ!

Върховният административен съд отмени решението на Административен съд – Благоевград, което Тинчев смело развяваше като доказателство за това, че е перфектен в проекта си и, че жалбата на Зашев е неоснователна, упорито, твърдейки, че съдът е отхвърлил жалбата на Зашев, прикривайки, че тя бе разгледана само по допустимост, а не по същество. По същество я разгледа ВАС и реши: Отменя решението на АС Благоевград, установявайки : Налице е промяна в застрояването, като е УВЕЛИЧЕНА ВИСОЧИНАТА НА СГРАДАТА

УВЕЛИЧЕНИ СА ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА ПЛЪТНОСТ И ИНТЕЗИВНОСТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО. СЛЕДОВАТЕЛНО В СЛУЧАЯ Е НАЛИЦЕ ПРОМЯНА В ЗАСТРОЯВАНЕТО ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ131 АЛ. 2 ПО ЗУТ., ТЪЙ КАТО НАЧИНЪТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И УСТРОЙСТВЕНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ СА РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ ПО ПРЕДХОДНИЯ ПЛАН.

Това категорично бе установено и от проверката, която направи община Благоевград.

Именно затова ВАС връща делото за разглеждане и продължаване на съдопроизводствените действия.

ФАКТИТЕ СА КРАСНОРЕЧИВИ! Кметът Камбитов е имал категорични основания за дисциплинарното уволнение на главния си архитект. Освен това справката в Имотния регистър сочи – конфликт на интереси и сериозно нарушение по служба, което не си позволяваме да квалифицираме като престъпление, това ще установят компетентните органи, които ще бъдат сезирани.

В качеството си на държавен служител архитект Тинчев наистина се оказа в партньорски отношения с инвеститора, съветникът от ОБС Андон Тодоров, така както сам се изрази в едно от интервютата си. Разбира се бе направен опит тези партньорски отношения, наричани приятелски, да се издигнат като мотив за неговото уволнение.

Наслушахме се на воплите на архитекта, че е бил натискан и репресиран от общината, а се оказа, че Жертвата на дисциплинарно уволнение архитект Тинчев всъщност е искал да увеличи с още един брой 27-те си имота, затова и са допуснати констатираните в проекта сериозни нарушения.

Установените факти са достатъчно основание за започване на разследване: Извършил ли е архитект Тинчев престъпление по служба и то единственото ли е?! Как се е сдобил с 27 имота, колко е платил за тях и още. Очаквайте..!

П. Петрова

struma.com

коментара

Политика

Националният съвет на БСП утвърди единодушно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София

Публикувано

на

Националният съвет на БСП утвърди единодушно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, научи DarikNews.

Кандидатурата на бившия омбудсман е гласувана анблок с останалите кандидати за кметове от левицата.

Манолова влиза в кметската надпревара издигната от инициативен комитет, но след днешното решение на пленума, БСП започва официална подкрепа за нейната кандидатура.

Автор: „Дарик“

коментара

Продължете с четенето

Политика

Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев

Публикувано

на

Нови становища и декларация в подкрепа на зам.-главния прокурор Иван Гешев за следващ “обвинител №1” са постъпили във Висшия съдебен съвет (ВСС).

След стотиците прокурори и следователи от цялата страна и обвинителите от РП-Златоград изразиха своята положителна оценка за работата на зам.-главния прокурор. “В негово лице ние виждаме колега, който е доказан професионалист, с дългогодишен стаж и опит в системата на Прокуратурата на Република България и с избирането му ще се спомогне за утвърждаването на имиджа на прокуратурата, ще се постигнат положителни резултати в борбата с престъпността, както и утвърждаване и надграждане на постигнатите през предходните години положителни резултати в работата на ПРБ. Предвид това подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България, която считаме че е най-подходяща и отговаря на законовите, моралните и професионалните изисквания за заемане на тази длъжност”,смятат прокурорите от Златоград.

Освен тях и ръководството на полицията в София, както и колегите им от Кюстендил са изпратили становища в подкрепа на Иван Гешев. “Във връзка с номинацията на г-н Иван Гешев от страна на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България, в качеството ми на директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, заявявам подкрепата на ръководството на областната дирекция. Опитът, дейността и авторитетът на г-н Гешев като магистрат, като административен ръководител на Специализираната прокуратура и като заместник-главен прокурор, свидетелстват за висока професионална компетентност и нравствени качества, които са съответни на изискваните за позицията и за законосъобразно осъществяване на правомощията по смисъла на чл. 136, ал, 5 и чл. 138 от Закона за съдебната власт на главен прокурор, а така също и на обществените очаквания в тази връзка”, пишат в становището си полицаите от Кюстендил.

“Господин Гешев в качеството си на ръководител на Специализираната прокуратура с наложения стил на работа, съчетан с последователност, компетентност и отстояване на върховенството на закона, дават необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР”, смятат столичните полицаи.

“Предизвикателствата, които днес стоят пред прокурорската институция са изпитание за неговия професионализъм, воля и упоритост. Една част от тях са свързани със законодателни промени, а друга – с преодоляване на констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничесто и проверка. Уверени сме, че г-н Иван Гешев все така мотивирано и всеотдайно ще продължи да работи за тяхното преодоляване, ще надгради постигнатото през годините и ще допринесе за повишаване на общественото доверие и авторитет пред българските и европейските институции, което прави достойна кандидатурата му за заемане на високоотговорния пост на Главен прокурор на Република България”, пишат от ГДБОП.

provaton.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ