Свържете се с нас

Политика

Бомба! Скандално разследване на Struma.com! Лъснаха схемите на уволнения дисциплинарно архитект В. Тинчев и фаталното му бизнес партньорството със съветника Андон Тодоров!

Публикувано

на

Архитектът е с нотариален акт за ПРАВО на строеж в кооперацията на инвеститора Андон Тодорв и собственик на апартамент №15!! Решение на ВАС доказва прекия му интерес от завишаване на параметрите на сградата.

 Скандално разкритие на Struma.com по казуса с уволнения дисциплинарно главен архитект Васил Тинчев. Скандални факти уличават главният архитект Тинчев в сериозни нарушения по служба, които ще бъдат внесени в икономическа полиция и прокуратурата..

ФАКТ №1! Архитект Васил Тинчев, в качеството му на главен архитект на община Благоевград

НА 7 НОЕМВРИ 2018 СЕ Е СДОБИЛ С НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА УЧРЕДЕНО ПРАВО НА СТРОЕЖ в кооперацията с инвеститор Андон Тодоров. Архитектът има нотариален акт, съгласно който е собственик на апартамент №15 в сградата на инвеститора Тодоров. За нередности около тази сграда сигнализира в жалбата си благоевградчанинът Р. Зашев, за която Struma.com ви съобщи.

Направената справка в имотния регистър доказва защо архитект Тинчев отказваше да предостави документацията около строителството на сградата на инвеститора Тодоров и потвърждава съмненията на жалбоподателя Зашев тогава, че архитектът вероятно има някакъв интерес. Доказва се, че архитектът наистина е имал ПРЯК ИНТЕРЕС от завишаване на параметрите на спорната сграда.

След като установихме категорично какъв е интересът на Тинчев, се натъкнахме и на още по АБСУРДЕН ФАКТ: Дни след като бе уволнен Тинчев е депозирал, на 11-ти февруари, т. е преди 3 дни ОТКАЗ ОТ ПРАВОТО си на строеж! Хаотичните и панически действия на архитекта Постфактум доказват правотата на жалбата на Р. Зашев И Последвалото управленско решение, което взе кметът Камбитов, уволнявайки Тинчев – Дисциплинарно!

ФАКТ №2! ЗА ТОВА, ЧЕ ЖАЛБАТА Е ОСНОВАТЕЛНА И ГОВОРИ ЗА ГРУБИ НАРУШЕНИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДАТА ДОКАЗАТЕЛСТВО Е И РЕШЕНИЕТО НА ВАС, ДО КОЕТО СЕ ДОБРАХМЕ!

Върховният административен съд отмени решението на Административен съд – Благоевград, което Тинчев смело развяваше като доказателство за това, че е перфектен в проекта си и, че жалбата на Зашев е неоснователна, упорито, твърдейки, че съдът е отхвърлил жалбата на Зашев, прикривайки, че тя бе разгледана само по допустимост, а не по същество. По същество я разгледа ВАС и реши: Отменя решението на АС Благоевград, установявайки : Налице е промяна в застрояването, като е УВЕЛИЧЕНА ВИСОЧИНАТА НА СГРАДАТА

УВЕЛИЧЕНИ СА ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА ПЛЪТНОСТ И ИНТЕЗИВНОСТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО. СЛЕДОВАТЕЛНО В СЛУЧАЯ Е НАЛИЦЕ ПРОМЯНА В ЗАСТРОЯВАНЕТО ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ131 АЛ. 2 ПО ЗУТ., ТЪЙ КАТО НАЧИНЪТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И УСТРОЙСТВЕНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ СА РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ ПО ПРЕДХОДНИЯ ПЛАН.

Това категорично бе установено и от проверката, която направи община Благоевград.

Именно затова ВАС връща делото за разглеждане и продължаване на съдопроизводствените действия.

ФАКТИТЕ СА КРАСНОРЕЧИВИ! Кметът Камбитов е имал категорични основания за дисциплинарното уволнение на главния си архитект. Освен това справката в Имотния регистър сочи – конфликт на интереси и сериозно нарушение по служба, което не си позволяваме да квалифицираме като престъпление, това ще установят компетентните органи, които ще бъдат сезирани.

В качеството си на държавен служител архитект Тинчев наистина се оказа в партньорски отношения с инвеститора, съветникът от ОБС Андон Тодоров, така както сам се изрази в едно от интервютата си. Разбира се бе направен опит тези партньорски отношения, наричани приятелски, да се издигнат като мотив за неговото уволнение.

Наслушахме се на воплите на архитекта, че е бил натискан и репресиран от общината, а се оказа, че Жертвата на дисциплинарно уволнение архитект Тинчев всъщност е искал да увеличи с още един брой 27-те си имота, затова и са допуснати констатираните в проекта сериозни нарушения.

Установените факти са достатъчно основание за започване на разследване: Извършил ли е архитект Тинчев престъпление по служба и то единственото ли е?! Как се е сдобил с 27 имота, колко е платил за тях и още. Очаквайте..!

П. Петрова

struma.com

коментара

Политика

Правителството обяви 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата

Публикувано

на

На днешното редовно заседание на МС правителството прие решение, с което 29 юни се обявява за ден на безопасността на движението по пътищата. Този акт е насочен към популяризирането на темата чрез провеждане на различни мероприятия, информационни и образователни кампании.

С решение на Министерски съвет, 2019 година бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото „Пази семейството си на пътя“. В продължение на тази практика, обявяването на 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата ще създаде възможност за ежегодно отчитане на постигнатите резултати, за споделяне на опита на различните ведомства и организации, работещи в тази област, както и за вземане на нови решения за предприемане на превантивни мерки, насочени към безопасност на транспортните системи.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Политика

Депутатите приеха текстове от Закона за защита от шума в околната среда на второ четене

Публикувано

на

От 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 ч. до 8.00 ч. депутатите забраниха шума на открити площи, предаде „Фокус“. Това се случи след като депутатите приеха текстове от Закона за защита от шума в околната среда на второ четене.

Предвижда се забрана за озвучаване на открити площи и зони в територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение за времето от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч. За същия период ще се забранява и шума при строителство. Изключение ще правят железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и използването на системи за оповестяване на населението при бедствия.

В рамките на разискванията зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев предложи изключение да правят и религиозните храмове.

„Няма как да забраним на християнските ни камбани да бият на Великден в 0.00 ч. вечерта, нито на утренята сутринта преди 8.00 ч. За другите религии също има начини за озвучаване“, каза Цонев. От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова направи друго редакционно предложение- забраната да важи за територията на религиозни храмове, за да бъде коректно изписано в законопроекта. Предложението на д-р Дариткова бе прието със 103 гласа „за“, 1 „против“ и 35 „въздържали се“.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също предложи редакционна поправка на предложението на Йордан Цонев от ДПС. „Има хора, които в определен район не изповядват съответното вероизповедание, има хора, които не изповядват никакво вероизповедание. Лично аз не възразявам срещу една такава поправка, но все пак нека да добавим текст, който да задължава това озвучаване да бъде съобразно нормите на съответната наредба на Министерство на здравеопазването“, каза Валери Симеонов.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ