Д-р Мария Радойкова: Две са децата болни от морбили които се лекуват в болницата в Гоце Делчев и те са от Разлог

„Две са децата които се лекуват в момента от морбили в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев и те са от Разлог.  Преведени са в нашата болница защото в Разлог няма инфекциозно отделение.  Деца болни от морбили от региона на Гоце Делчев за сега няма и дай Боже да няма. Всички спекулации че в болницата се лекуват 12 деца от морбили от 1-ви февруари са неверни“. Това заяви за Топ Преса, управителят на болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова. За сега регистрираните случаи на морбили в общините Разлог и Якоруда се насочват за лечение към инфекциозните отделения на болниците в Гоце Делчев и Благоевград, допълни още  д-р Радойкова.

Иначе истинска психоза след обявяването на заболелите деца от морбили цари в целият гоцеделчевски регион.

Родители, близки баби и всякакви роднини на малки деца или техни близки с такива звънят на родителите по телефоните и се предупреждават да не извеждат навън децата си и да избягват контакти с други деца за да ги предпазят от заразата.

Обикновено периодът, за който се лекува болестта, е три дни. Според лекарите обаче опасността от усложнения е голяма и затова децата по всяка вероятност ще останат в болницата в Гоце Делчев по-дълго. Всички мерки в болницата в Гоце Делчев са насочени към плътната изолация на болните от морбили, така че болестта да не бъде пренесена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене