Благоевградският зоопарк: Храним лъва със солети, а козата е при вълка!

Прегладнели граждани от ромската махала изядоха кокошките от зоопарка. Освен това откраднаха мрежата от клетката за лъва, за да предадат за вторични или да си заградят колибата, а козите си – пуснаха да пашуват свободно при… вълците.

Такова е в зоопарка в Благоевград. Ромските набези са абсолютно неконтролируеми. Животните и имуществото в зоопарка не могат да опазят нито грижовните ветеринари и гледачи в зоологическата градина, нито полицията. А посегателствата през последните дни и седмици придобиват опасни измерения, застрашаващи живота и здравето на посетителите.
Съвсем е оглозгана оградата на пернатите, така че да е удобно да вземеш кокошка в гладната зима за супа на ромчетата.

Лъвът е опасно близо до посетителите. Изчезнал е единият пласт предпазна мрежа, а другата е провиснала, останали са само решетките, така че лъва да може да ви ухапе, ако решите да го черпите със солети.

Хората в зоопарк не могат да насмогнат да обезопасяват клетките и животните, а сигурността остава единствена отговорност на посетителите.

Иначе в зоологическата градина в Благоевград, може да няма слонове, зебри и камили, но наличните животни са, наглед, в добро здраве, добре гледани и хранени.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене