Разложката Гарга пак е на свобода!

Разложкият кримигерой Ата­нас Мечев-Гаргата, който бе за­ключван три пъти в последната година, отново се озовал на свобода! Познатата кримка е пуснат тихомълком на свобода срещу 15 бона. Дебелото досие, в което за отрицателно време Гаргата записа изнасилване, хулиганство на пътя и нарко­разпространение, не е трогна­ло нито специализираната про­куратура, нито съда.

Магистратите се смиляват над 33-годишния рецидивист заради разклатеното му здра­ве. Той страда от сърце и е опе­риран няколко пъти. Дори след последната акция в края на ок­томври м.г. вместо с белезници в ареста се озова в известна кардиологична клиника. Зара­ди престоя си там той получа­ва обвиненията си като шеф на наркобанда със закъснение.

Спецпрокуратурата, извест­на със своята безпощадност към други погнати обвиняеми, проявява милост към Гаргата и се отказва да иска постоянния му арест. Вместо това му опре­деля 25 хиляди лева гаранция. Определената миза се вижда висока на гангстера от Разлог и той обжалва размера й в съда. Хората на Темида съобразяват имущественото му състояние и решават, че подходящата га­ранция е 15 бона.

За разлика от други гръмки акции, решенията на обвини­телите и на съдиите остават в пълно затъмнение, а за развоя на събитията вестникът разбра след нарочно запитване. След решението Наско Гаргата се оказва свободен като птичка. Той се явил самостоятелно на последното заседание по дело­то срещу него и аверите му, кое­то се гледа в спецсъда на ул. „Черковна“. Оказва се, че въ­преки че е подсъдим и има три висящи обвинения само през последната година, за магист­ратите няма пречка Гаргата да е на свобода.

В края на октомври 2018 г. ГДБОП удря Гаргата и негови авери, които разследват от ме­сеци като престъпна банда за наркоразпространение. Агенти проследяват известния крими­тип до механа в Добринище, където го изненадват и аресту­ват. Задържани са още шести­ма дилъри, в които са открити наркотици. Според прокурату­рата те са действали като гру­па, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

На подсъдимата скамейка Мечев е заедно с Ивайло Гове­дарев и Славчо Джупанов. Като банда за наркоразпростране­ние е действала от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Юго­западна България.

В кримидосието си Гаргата записва арест за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на пътя се спречква с шофьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да вли­за в багажника. По този случай е оправдан, но решението не е окончателно.

В началото на март м.г. Гарга­та е задържан по обвинение за групово изнасилване. Оплаква се 29-годишна дама, която твър­ди, че е насилвана в продълже­ние на 5 часа в столичното за­ведение „Воеводска среща“ в полите на Витоша. Освен Мечев са задържани още трима него­ви авери. Жертвата разказва, че е изнасилвана от мутрите в приземно помещение, като га­врата била придружена със за­плахи и употреба на сила.

Само седмица по-късно Гар­гата отново е окован с белез­ници. Заедно с още четирима свои приятели е заключен за хулиганство на пътя. На сто­личния бул. „България“ те ударили с джип друга кола. Ме­чев нападнал водача, блъс­кал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити нака­рали шокира­ния шофьор да поеме вината за катастрофа­та, като подпи­ше двустранен протокол.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене