Слънчев но студен Свети Валентин или Трифон зарезан

През нощта и днес до обяд облачността ще е разкъсана, над много райони през нощта до ясно, преди обяд до слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и вплътнява, но чак привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца. Ще духа до умерен вятър от северозапад, в Източна България временно силен от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, на места в котловините на Западна България – малко по-ниски; максималните ще са от 4° до 9°. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Фокус.

Времето в Гоце Делчев  ще е с променлива облачност и максимална температура 13°.

Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слабо. Ще остане ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

В петък в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна. Ще има и превалявания, предимно от сняг, повече в планините и планинските райони, но значителни количества не се очакват. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните – слабо ще се понижат.

През почивните дни вятърът и в източните райони ще отслабне. Ще придобие западна компонента, ще бъде предимно слаб. Облачността ще е разкъсана, в неделя ще намалее до предимно слънчево. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, дневните – ще се повишават и в неделя максималните ще са между 7° и 12°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене