Кирил Добрев към ГЕРБ: Айде бе мъжаги, микрофонът е ваш!

кирил добрев„Разбирам защо това не е вашата тема – защото нямате нито един аргумент, защото вас ви е свързвал единствено и само икономически интерес и страх. Днес нямате нито едното, нито другото и затова лека-полека групата ви се разпада“, заяви депутатът от БСП Кирил Добрев на опонентите си от ГЕРБ по време на заседанието на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„Виждам защо е вашето мълчание – защото темата за тефтера никога не е била ваша тема“, добави Добрев. Той цитира цитати от записите в тефтерчето, публикувани в доклада на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„Айде бе мъжаги, микрофонът е ваш. Излезте и кажете – вие чували ли сте се с този човек, ходили ли сте при Искра Фидосова, искали ли сте такива ходатайства или не? Тогава ще разберем имаме ли обективни заключения или нямаме“, заяви Добрев.

„Вие сте мислели, че ще управлявате минимум 50 години по начина, по който сте разсъждавали. Защо човекът не е информиран какво се случва с политическата обстановка? Защото си записва: „Какво правим със служебния премиер? Каква е ситуацията по принцип? Вие го държите в невeдение и той не знае по време на служебното правителство какво да прави, как да работи. Толкова ли един не се е сетил да му даде ценни политически указания“, попита Кирил Добрев.

„По повод разпада на групата на ГЕРБ – имаше един лозунг: „Пролетарии от всички страни – съединявайте се“, като гледам сега процесите вляво, може би лозунгът трябва да е: „Пролетарии от всички страни – разширявайте се“, репликира Димитър Лазаров от ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене