Свържете се с нас

Таблоид

Образование в чужбина – историята на Талип Исмаилов Чавдаров от с. Дебрен

Публикувано

на

Здравейте, казвам се Талип Исмаилов Чавдаров родом в с. Дебрен,община Гърмен, Област Благоевград на 10 км от гр. Гоце Делчев на 23 години съм завърших 2018 година н ХТМУ гр. София Бакалавър специалност Автоматика и Информационни технологии декември месец се дипломирах като инженер вече в тази публикация искам ва разкажа как стигнах до мечтания Магистър в Чужбина по точно в Англия първо искам да вметна че исках да запиша Магистър в Холандия и до последно имах надежди че ще запиша магистър в Холандия да започнем от начало.

2017 година Декември месец записах курс по Английски (Б1 ниво) като искам да уточня че обучението е индивидуално с цел магистър в чужбина от тогава започнах да давам всичко от себе си да стигна до мечтаното ниво което изискват Университетите IELTS с резултат (6.5) Април месец изкарах Б1 и веднага записах Б2 полагах големи усилия и моят преподавател Георги също полагаше големи усилия да стигнем по бързо до подготовката за IELTS, септември месец вече се бях справил с Б2 и започнахме подготовка за IELTS не спирах всеки ден да решавам Listening, Reading, Writing, Speaking от учебника от който се подготвях и така дойде 1 декември в койта беше датата на изпита положих доста усилия на изпита беше доста тежък изпита един от най-трудите ми до момента.

Искам да вметна също че се допитах до няколко Университета в Холандия но шансовете останаха само за 1 Radboud University и срока също беше 1 Декември за (Обучението започващо Февруари месец) но Организацията с която се свързвах Unify и по Точно Дебора говори с Unify и те казаха че няма проблем да кандидатствам без с IELTS и когато излезне резултата да им го изпратим. След 2 седмици излезна резултата които не беше никак лош но не достигаше за изискванията и получих Е-майл от Radboud че не съм избран но в Е-майла пишеше че не било проблем IELTS а кредите. В същото време започнах да се интересувам за други Университети в чужбина и изцяло в Англия като бях получил реклама в пощата от Northumbria University кандидатсвах там и те ми върнаха че резултата от IELTS не е достатъчен и ми предложиха изпит по Skype който аз приех.
Изпита беше на 7 Януари в същото време до тогава кандидатствах в доста други Университети който и те изискваха 6.5 резултат от IELTS докато се стигно до University of Buckingham който ми предложиха Интервю по Skype интервюто беше на 8 ден след изпита ми по Английски в Northumbria University интервюно мина доста добре имах Материал които трябваше да го прочета и да отговаря на въпросите в интервюто но Харин(Шех На департамента по Компютри) ме изненадваше с доста трудни въпроси на които аз отговорях както и да е интервюто приключи и аз очаквах резултатите от Northumbria University и University of Buckingham първо пристигна новината от Northumbria че за много малко не ми достигнало да се справя на следващия ден прекрасна новина че съм приен и ми беше изпратена оферта с дълги разговори с мойте родители (Атидже и Исмаил) приехми офертата в същото време аз бях в Истанбул(Турция) 2 дни преди проект от програмата Ерасмус плус ми в Акчакоджа(Турция) новината беше много вълнуваща, трябваше ва започна на 21 Януари по програма но говорих с Харин дали мога да пропусна първата седмица той каза че няма проблем така до 19 Януари бях в Акчакоджа на 20 вече бях в София. На следващия ден се завърнах в с.Дебрен родното ми село да се видя с близките ми и на 23 отпътувах с Бус за Англия на 26 вече бях в Бъкингам след дълго пътуване и на 28 започнах лекциите с мойте колеги.

Искам да вметна че преподавателите бяха много загрижени за мене как е минало всичко постаянно ми помагаха първите дни.

Искам също да Благодаря на мойте родителите, които нито за миг не спряха да ме подкрепят.

Талип Чавдаров

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ