Свържете се с нас

Таблоид

Образование в чужбина – историята на Талип Исмаилов Чавдаров от с. Дебрен

Публикувано

на

Здравейте, казвам се Талип Исмаилов Чавдаров родом в с. Дебрен,община Гърмен, Област Благоевград на 10 км от гр. Гоце Делчев на 23 години съм завърших 2018 година н ХТМУ гр. София Бакалавър специалност Автоматика и Информационни технологии декември месец се дипломирах като инженер вече в тази публикация искам ва разкажа как стигнах до мечтания Магистър в Чужбина по точно в Англия първо искам да вметна че исках да запиша Магистър в Холандия и до последно имах надежди че ще запиша магистър в Холандия да започнем от начало.

2017 година Декември месец записах курс по Английски (Б1 ниво) като искам да уточня че обучението е индивидуално с цел магистър в чужбина от тогава започнах да давам всичко от себе си да стигна до мечтаното ниво което изискват Университетите IELTS с резултат (6.5) Април месец изкарах Б1 и веднага записах Б2 полагах големи усилия и моят преподавател Георги също полагаше големи усилия да стигнем по бързо до подготовката за IELTS, септември месец вече се бях справил с Б2 и започнахме подготовка за IELTS не спирах всеки ден да решавам Listening, Reading, Writing, Speaking от учебника от който се подготвях и така дойде 1 декември в койта беше датата на изпита положих доста усилия на изпита беше доста тежък изпита един от най-трудите ми до момента.

Искам да вметна също че се допитах до няколко Университета в Холандия но шансовете останаха само за 1 Radboud University и срока също беше 1 Декември за (Обучението започващо Февруари месец) но Организацията с която се свързвах Unify и по Точно Дебора говори с Unify и те казаха че няма проблем да кандидатствам без с IELTS и когато излезне резултата да им го изпратим. След 2 седмици излезна резултата които не беше никак лош но не достигаше за изискванията и получих Е-майл от Radboud че не съм избран но в Е-майла пишеше че не било проблем IELTS а кредите. В същото време започнах да се интересувам за други Университети в чужбина и изцяло в Англия като бях получил реклама в пощата от Northumbria University кандидатсвах там и те ми върнаха че резултата от IELTS не е достатъчен и ми предложиха изпит по Skype който аз приех.
Изпита беше на 7 Януари в същото време до тогава кандидатствах в доста други Университети който и те изискваха 6.5 резултат от IELTS докато се стигно до University of Buckingham който ми предложиха Интервю по Skype интервюто беше на 8 ден след изпита ми по Английски в Northumbria University интервюно мина доста добре имах Материал които трябваше да го прочета и да отговаря на въпросите в интервюто но Харин(Шех На департамента по Компютри) ме изненадваше с доста трудни въпроси на които аз отговорях както и да е интервюто приключи и аз очаквах резултатите от Northumbria University и University of Buckingham първо пристигна новината от Northumbria че за много малко не ми достигнало да се справя на следващия ден прекрасна новина че съм приен и ми беше изпратена оферта с дълги разговори с мойте родители (Атидже и Исмаил) приехми офертата в същото време аз бях в Истанбул(Турция) 2 дни преди проект от програмата Ерасмус плус ми в Акчакоджа(Турция) новината беше много вълнуваща, трябваше ва започна на 21 Януари по програма но говорих с Харин дали мога да пропусна първата седмица той каза че няма проблем така до 19 Януари бях в Акчакоджа на 20 вече бях в София. На следващия ден се завърнах в с.Дебрен родното ми село да се видя с близките ми и на 23 отпътувах с Бус за Англия на 26 вече бях в Бъкингам след дълго пътуване и на 28 започнах лекциите с мойте колеги.

Искам да вметна че преподавателите бяха много загрижени за мене как е минало всичко постаянно ми помагаха първите дни.

Искам също да Благодаря на мойте родителите, които нито за миг не спряха да ме подкрепят.

Талип Чавдаров

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ