Свържете се с нас

Таблоид

Образование в чужбина – историята на Талип Исмаилов Чавдаров от с. Дебрен

Публикувано

на

Здравейте, казвам се Талип Исмаилов Чавдаров родом в с. Дебрен,община Гърмен, Област Благоевград на 10 км от гр. Гоце Делчев на 23 години съм завърших 2018 година н ХТМУ гр. София Бакалавър специалност Автоматика и Информационни технологии декември месец се дипломирах като инженер вече в тази публикация искам ва разкажа как стигнах до мечтания Магистър в Чужбина по точно в Англия първо искам да вметна че исках да запиша Магистър в Холандия и до последно имах надежди че ще запиша магистър в Холандия да започнем от начало.

2017 година Декември месец записах курс по Английски (Б1 ниво) като искам да уточня че обучението е индивидуално с цел магистър в чужбина от тогава започнах да давам всичко от себе си да стигна до мечтаното ниво което изискват Университетите IELTS с резултат (6.5) Април месец изкарах Б1 и веднага записах Б2 полагах големи усилия и моят преподавател Георги също полагаше големи усилия да стигнем по бързо до подготовката за IELTS, септември месец вече се бях справил с Б2 и започнахме подготовка за IELTS не спирах всеки ден да решавам Listening, Reading, Writing, Speaking от учебника от който се подготвях и така дойде 1 декември в койта беше датата на изпита положих доста усилия на изпита беше доста тежък изпита един от най-трудите ми до момента.

Искам да вметна също че се допитах до няколко Университета в Холандия но шансовете останаха само за 1 Radboud University и срока също беше 1 Декември за (Обучението започващо Февруари месец) но Организацията с която се свързвах Unify и по Точно Дебора говори с Unify и те казаха че няма проблем да кандидатствам без с IELTS и когато излезне резултата да им го изпратим. След 2 седмици излезна резултата които не беше никак лош но не достигаше за изискванията и получих Е-майл от Radboud че не съм избран но в Е-майла пишеше че не било проблем IELTS а кредите. В същото време започнах да се интересувам за други Университети в чужбина и изцяло в Англия като бях получил реклама в пощата от Northumbria University кандидатсвах там и те ми върнаха че резултата от IELTS не е достатъчен и ми предложиха изпит по Skype който аз приех.
Изпита беше на 7 Януари в същото време до тогава кандидатствах в доста други Университети който и те изискваха 6.5 резултат от IELTS докато се стигно до University of Buckingham който ми предложиха Интервю по Skype интервюто беше на 8 ден след изпита ми по Английски в Northumbria University интервюно мина доста добре имах Материал които трябваше да го прочета и да отговаря на въпросите в интервюто но Харин(Шех На департамента по Компютри) ме изненадваше с доста трудни въпроси на които аз отговорях както и да е интервюто приключи и аз очаквах резултатите от Northumbria University и University of Buckingham първо пристигна новината от Northumbria че за много малко не ми достигнало да се справя на следващия ден прекрасна новина че съм приен и ми беше изпратена оферта с дълги разговори с мойте родители (Атидже и Исмаил) приехми офертата в същото време аз бях в Истанбул(Турция) 2 дни преди проект от програмата Ерасмус плус ми в Акчакоджа(Турция) новината беше много вълнуваща, трябваше ва започна на 21 Януари по програма но говорих с Харин дали мога да пропусна първата седмица той каза че няма проблем така до 19 Януари бях в Акчакоджа на 20 вече бях в София. На следващия ден се завърнах в с.Дебрен родното ми село да се видя с близките ми и на 23 отпътувах с Бус за Англия на 26 вече бях в Бъкингам след дълго пътуване и на 28 започнах лекциите с мойте колеги.

Искам да вметна че преподавателите бяха много загрижени за мене как е минало всичко постаянно ми помагаха първите дни.

Искам също да Благодаря на мойте родителите, които нито за миг не спряха да ме подкрепят.

Талип Чавдаров

коментара

Таблоид

КИТАЙСКИ ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С РЕПРОДУКТИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЗДП

Публикувано

на

 

В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение с участието на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови видове между България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните досега дръвчета от различни дървесни видове в контейнери. Китайските експерти бяха впечатлени от инсталираното оборудване и използваните съвременни технологии за производство на фиданки в разсадника.

В горския разсадник на „ДГС Елин Пелин“ беше представен процеса на производство на фиданки с открита коренова система, както и наличните към момента широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещение в Природен парк „Витоша“, където китайските специалисти се запознаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови видове.

На работна среща с експерти от ЮЗДП бяха обсъдени видовете, представляващи интерес за китайските фирми, които могат да бъдат произвеждани в разсадниците на предприятието. Изготвен е списък с около 15 дървесни и храстови вида от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща съвместна дейност. Предстои съгласуването му с китайските власти и износ на пробни екземпляри фиданки от избраните видове, като ако процесът е успешен, ще се уточняват параметрите на бъдещата съвместна работа между ЮЗДП и партньорите от Китай.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В пернишкия квартал „Монте Карло” тази събота ще се извият хора и ръченици

Публикувано

на

Перник тръпне в очакване най-важното светско събитие за годината, а именно  – сватбата на тотомилионера Росен Русимов – Жоро.

Милионерският син се жени за годеницата си Джули, а на сватбата ще свирят и пеят известните сръбски изпълнители от „Марко Маркович брас бенд”. Самият Марко е известен като Принца на тромпета и придобива световна слава след участието си във филма „Гуча”.

Над 200 души са поканени на тържеството, а народната певица Румяна Попова също ще извие глас пред тях.

Що се отнася до младоженеца, то той вече е напълно готов да стане глава на семейство, твърдят близките му приятели, пише “България днес”.

В дните преди венчавката те са организирали последен купон, на който Жоро казал „Сбогом” на ергенския жиот.

Росен Русимов не щади средства за сватбата на сина си. Перничанинът спечели над 4 736 303 лв от тото „6 от 49” през 2012 година.

През годините той вложи парите си в различни начинания, всичките успешни. Арендатор е на язовир „Бушляк”където се развъждат няколко вида риби и сладководни раци, а преди две години бяха хванати огромни толстолоби, които могат да кандидатстват и за световен рекорд с тегло от над 30 килограма всеки.

Русимов държи под арента и още един язовир близо до Перник. Бизнесменът вероятно ще прехвърли част от бизнеса на сина си Жоро, но засега това не е ясно.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ