Свържете се с нас

Крими

Страховито меле в Плетена, 24-годишен сервитьор получи условна присъда

Публикувано

на

Три годишна условна присъда   и да заплати  800 лева за сторените разноски по делото на пребития  от него В. Р. Д. от Сатовча както и 243,34 лв., деловодни разноски на досъдебното производство и други съдебни разходи , е присъдата която наложи Районен съд Гоце Делчев  на 24 годишният сервитьор –барман Т. Й. Бошнаков  от сатовчанското село  Плетена .

От съда обясняват ,че  подобен случай законодателят предвижда в чл. 129 ал.1 от НК наказание лишаване от свобода до пет години но са  наложили  на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца заради преобладаващи смекчаващите отговорността обстоятелства, добри характеристични данни и добро поведение в обществото, чисто съдебно минало ,липсата на криминални прояви и др.  С оглед чистото съдебно минало на подсъдимия Бошнаков младши  от Плетена ,не получи  полагащата му се  ефективна присъда – лишаване от свобода  и на  основание чл. 66 ал.1 от НК  съдът отложи изтърпяването на  наложеното наказание  за срок от три години след влизане в сила на присъдата.

На 22.10.2016 година, около 23:30 часа, пребития   В. Р. Д. от Сатовча,  посетил питейно заведение в село Плетена , известно с името „При Данчо“ което  тогава е било собственост на бивш горски директор  на ДЛС”Дикчан“ .

Пострадалия младеж от Сатовча ,отишъл в заведението което се намирало в центъра на Плетена с трима приятели  и което  се стопанисвало  тогава от Йордан Бошнаков  и семейството му.

При влизането на компанията  в заведението, имало около десетина човека, които били седнали на няколко маси. Клиентите  се обслужвали от подсъдимият Т. Й. Бошнаков , син на собственика Йордан Бошнаков.  Синът на собственика  работел в заведението едновременно като барман и сервитьор. След като В.Р.Д  и компанията му седнали на една от масите ,си поръчали различни питиета,които им били сервирани от бармана – сервитьор .Като получили поръчаните питиета, един от компанията заявил , че питието му не е това, което е поръчал. Същия  свидетел си бил поръчал „Кайлъшка ракия“. Потърпевшия Д. също преценил, че ракията не е от вида на поръчаната. Той отишъл при  бармана – сервитьор Т. Бошнаков  и му  казал , че ракията в чашата не е „Кайлъшка“, а някаква друга. След направената забележка бармана – сервитьор се обидил, последвали псувни по недоволните  клиенти  и  меллето се заформило като  бармана -сервитьор  нанесъл силен удар с дясната си ръка в лявата лицева половина на главата на потърпевшия . Бошнаков  продължил с  още удари  в лицевата част на главата на  свидетеля Д. като същевременно намиращите се в заведението хора от Плетена, станали от масите и се включили в конфликта. Докато бил на колене бития Д. бил удрян  многократно  в задната част на главата, бил дърпан от включилите се хора за дрехите и тениската му била разкъсана. Гол до кръста бития младеж от Сатовча успял да  избяга  от заведението последван от тълпа от хора. Спасил се  благодарение че бил  настигнат от автомобил на хората от компанията му които го прибрали в домът му в Сатовча гол окървавен и плюейки обилно кръв .

При извършеният медицински преглед на следващия ден било установено,че състоянието на младежа е сериозно и му било предписано да се консултира с лекар, специалист по лицево-челюстна хирургия. Заминал веднага за Благоевград  от където бил препратен за лечение в специализирана болница по лицево-челюстна хирургия в София.

Свидетели на  побойника Бошнаков се  опитали да заблудят съда ,че пребития младеж паднал и сам се потрошил  но съдът се е позовал на медицинската експертиза и  на очевидци присъствали на мелето .

коментара

Крими

Полицейски служители откриха незаконно оръжие и патрони в кримка от Югозапада

Публикувано

на

На 20.08.2019 г., при проверка на 46-годишен криминалнопроявен мъж  от с. Бачево, общ. Разлог, полицейски служители на РУ – Разлог откриват незаконно притежавано от него ловно оръжие – едноцевна ловна пушка и ловни патрони.

За случая е докладвано на дежурен прокурор.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Окончателно: Две години условно с три години изпитателен срок за Димитър Гамишев – бивш депутат на ГЕРБ от град Гоце Делчев

Публикувано

на

Бившият депутат на ГЕРБ от град Гоце Делчев Димитър Гамишев е осъден окончателно за предизвиканата от него катастрофа, при която загина човек, съобщи Lex.bg – Българският правен портал.

Върховният касационен съд (ВКС) е оставил в сила условната му присъда от две години затвор с три-годишен изпитателен срок, както и три-годишната забрана за шофиране, наложена от предходните инстанции.

В края на миналата година Софийският апелативен съд потвърди присъдата, а Гамишев обжалва и пред ВКС. Пред върховните съдии защитата на бившия депутат отново е искала отмяна на присъдата, като е пледирала дори за обсъждане на възможността Гамишев да не бъде наказван, а деянието да бъде квалифицирано като случайно.

Върховните съдии обаче са категорични, че съдилищата не са допуснали никакви нарушения, а случайно деяние е налице, когато деецът не е бил длъжен или не е могъл да предвиди настъпването на общественоопасните последици. В случая с Гамишев, той блъсна и уби пешеходец в село Копривлен. Според обвинението той е шофирал с 68 км/ч на излизане от селото при ограничение от 50 км/ч. В този момент платното пресичали двама братя, като Гамишев блъснал единия мъж, който по-късно почина в болница.

„Подсъдимият е имал фактическа възможност да възприеме пресичащите пешеходци на разстояние превишаващо опасната му зона за спиране /48,5м/. Управляваният от него автомобил е отстоял на разстояние 60 метра от мястото на удара, когато свидетелят А.Ж. и брат му – Иван Жбантов, са предприели пресичане на пътното платно. Закъснялата му реакция не е оправдана с обективно съществуващи затруднения. Още повече, че ако се би движил със скорост в рамките на позволената за населено място, той би имал възможност да спре и в границите на това закъснение /37 метра/“, се казва в окончателното решение на ВКС.

Припомняме, че след разследване на „БИВОЛ“ Гамишев подаде оставка като депутат, след като се разбра, че е прехвърлил фирмата си с 200 000 лв.. дългове към хазната на лице, което е имало 2 лева капитал. След това прокуратурата започна проверка за данъчни престъпления.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ