Свържете се с нас

Таблоид

60 болни деца са подпомогнати от Общинският Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”през 2018 г.

Публикувано

на

Кмета на община Сатовча Арбен Мименов , който е председател и учредител на Общински Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча” отчете пред ОБС събраните и разходвани средства от  общинският  фонд за подпомагане на болните деца от община Сатовча .

Към 31.12.2018 година в набирателната сметка на Общински фонд „С един лев в помощ на

болните деца от Община Сатовча”  според представеният отчет на Мименов ,са постъпили

общо 129 662,04 лева.

За календарната 2018 година са постъпили общо 11 314,84 лева, от които 8 900,31 лева от Общинската администрация и поделения към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове и

домашни социални патронажи, 1670,23лева от

Общински съвет Сатовча, 8 лева от Асан Караемин, 15 лева от Стефан Бошнаков, 50 лева от Мая Кълкова и 670 лева от Джамийско настоятелство в село Вълкосел .

 

В периода на календарната 2018 година  постъпилите нови молби  от семейства  с болни деца  са  общо седем .

След разглеждането им ,комисията  е приела решения за подпомагане на децата със следните суми :Така , за лечението  на Дниел Красимиров Имамов от село Слащен  семейството е  подпомогнато с 514,67 лева,Серхан Йосифов Алендаров от село Слащен

със 707 лева, Деница Альошева Заимова от село Осина сък 150 лева, Исмаил Данаилов Авалев от село Долен със600 лева,Николау Алешандре Дренчев от село Плетена с 1000 лева, Ерик Мехмедов Карабайрямов от село Вълкосел с парично подпомагане в размер на 3000 лева и Емил Русев Ибишев от село Плетена  с 1000 лева.

Отпуснатите от Комисията средства са получе ни от лицата, съгласно изискванията на Фонда. Общо изплатени по решение на Комисията от

създаването на Фонда до 31.12.2018 година са 91

794,55 лева.

Подпомогнати от Фонда са 60 деца, от които 17 допълнително.

Към 31.12.2018 година наличните средства в набирателната сметка на Фонда са 37 867,49 лева.

Общинския Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”бе  създаден на 1-ви август 2006 година  и от тогава всяка година  набраните средства от различни мероприятия  се разпределят  според нуждите между болните деца  в община Сатовча . В набирането на средства във фонда участват Общинската администрация и поделенията към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове домашни социални патронажи, Общински съвет Сатовча ,бизнесмени и  жители на общината .

 

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ