Свържете се с нас

Таблоид

60 болни деца са подпомогнати от Общинският Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”през 2018 г.

Публикувано

на

Кмета на община Сатовча Арбен Мименов , който е председател и учредител на Общински Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча” отчете пред ОБС събраните и разходвани средства от  общинският  фонд за подпомагане на болните деца от община Сатовча .

Към 31.12.2018 година в набирателната сметка на Общински фонд „С един лев в помощ на

болните деца от Община Сатовча”  според представеният отчет на Мименов ,са постъпили

общо 129 662,04 лева.

За календарната 2018 година са постъпили общо 11 314,84 лева, от които 8 900,31 лева от Общинската администрация и поделения към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове и

домашни социални патронажи, 1670,23лева от

Общински съвет Сатовча, 8 лева от Асан Караемин, 15 лева от Стефан Бошнаков, 50 лева от Мая Кълкова и 670 лева от Джамийско настоятелство в село Вълкосел .

 

В периода на календарната 2018 година  постъпилите нови молби  от семейства  с болни деца  са  общо седем .

След разглеждането им ,комисията  е приела решения за подпомагане на децата със следните суми :Така , за лечението  на Дниел Красимиров Имамов от село Слащен  семейството е  подпомогнато с 514,67 лева,Серхан Йосифов Алендаров от село Слащен

със 707 лева, Деница Альошева Заимова от село Осина сък 150 лева, Исмаил Данаилов Авалев от село Долен със600 лева,Николау Алешандре Дренчев от село Плетена с 1000 лева, Ерик Мехмедов Карабайрямов от село Вълкосел с парично подпомагане в размер на 3000 лева и Емил Русев Ибишев от село Плетена  с 1000 лева.

Отпуснатите от Комисията средства са получе ни от лицата, съгласно изискванията на Фонда. Общо изплатени по решение на Комисията от

създаването на Фонда до 31.12.2018 година са 91

794,55 лева.

Подпомогнати от Фонда са 60 деца, от които 17 допълнително.

Към 31.12.2018 година наличните средства в набирателната сметка на Фонда са 37 867,49 лева.

Общинския Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”бе  създаден на 1-ви август 2006 година  и от тогава всяка година  набраните средства от различни мероприятия  се разпределят  според нуждите между болните деца  в община Сатовча . В набирането на средства във фонда участват Общинската администрация и поделенията към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове домашни социални патронажи, Общински съвет Сатовча ,бизнесмени и  жители на общината .

 

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ