Свържете се с нас

Таблоид

60 болни деца са подпомогнати от Общинският Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”през 2018 г.

Публикувано

на

Кмета на община Сатовча Арбен Мименов , който е председател и учредител на Общински Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча” отчете пред ОБС събраните и разходвани средства от  общинският  фонд за подпомагане на болните деца от община Сатовча .

Към 31.12.2018 година в набирателната сметка на Общински фонд „С един лев в помощ на

болните деца от Община Сатовча”  според представеният отчет на Мименов ,са постъпили

общо 129 662,04 лева.

За календарната 2018 година са постъпили общо 11 314,84 лева, от които 8 900,31 лева от Общинската администрация и поделения към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове и

домашни социални патронажи, 1670,23лева от

Общински съвет Сатовча, 8 лева от Асан Караемин, 15 лева от Стефан Бошнаков, 50 лева от Мая Кълкова и 670 лева от Джамийско настоятелство в село Вълкосел .

 

В периода на календарната 2018 година  постъпилите нови молби  от семейства  с болни деца  са  общо седем .

След разглеждането им ,комисията  е приела решения за подпомагане на децата със следните суми :Така , за лечението  на Дниел Красимиров Имамов от село Слащен  семейството е  подпомогнато с 514,67 лева,Серхан Йосифов Алендаров от село Слащен

със 707 лева, Деница Альошева Заимова от село Осина сък 150 лева, Исмаил Данаилов Авалев от село Долен със600 лева,Николау Алешандре Дренчев от село Плетена с 1000 лева, Ерик Мехмедов Карабайрямов от село Вълкосел с парично подпомагане в размер на 3000 лева и Емил Русев Ибишев от село Плетена  с 1000 лева.

Отпуснатите от Комисията средства са получе ни от лицата, съгласно изискванията на Фонда. Общо изплатени по решение на Комисията от

създаването на Фонда до 31.12.2018 година са 91

794,55 лева.

Подпомогнати от Фонда са 60 деца, от които 17 допълнително.

Към 31.12.2018 година наличните средства в набирателната сметка на Фонда са 37 867,49 лева.

Общинския Фонд „С един лев в помощ на болните деца от Община Сатовча”бе  създаден на 1-ви август 2006 година  и от тогава всяка година  набраните средства от различни мероприятия  се разпределят  според нуждите между болните деца  в община Сатовча . В набирането на средства във фонда участват Общинската администрация и поделенията към нея, като кметства по населени места, стопански дейности, училища, детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове домашни социални патронажи, Общински съвет Сатовча ,бизнесмени и  жители на общината .

 

коментара

Таблоид

КИТАЙСКИ ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С РЕПРОДУКТИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЗДП

Публикувано

на

 

В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение с участието на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови видове между България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните досега дръвчета от различни дървесни видове в контейнери. Китайските експерти бяха впечатлени от инсталираното оборудване и използваните съвременни технологии за производство на фиданки в разсадника.

В горския разсадник на „ДГС Елин Пелин“ беше представен процеса на производство на фиданки с открита коренова система, както и наличните към момента широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещение в Природен парк „Витоша“, където китайските специалисти се запознаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови видове.

На работна среща с експерти от ЮЗДП бяха обсъдени видовете, представляващи интерес за китайските фирми, които могат да бъдат произвеждани в разсадниците на предприятието. Изготвен е списък с около 15 дървесни и храстови вида от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща съвместна дейност. Предстои съгласуването му с китайските власти и износ на пробни екземпляри фиданки от избраните видове, като ако процесът е успешен, ще се уточняват параметрите на бъдещата съвместна работа между ЮЗДП и партньорите от Китай.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В пернишкия квартал „Монте Карло” тази събота ще се извият хора и ръченици

Публикувано

на

Перник тръпне в очакване най-важното светско събитие за годината, а именно  – сватбата на тотомилионера Росен Русимов – Жоро.

Милионерският син се жени за годеницата си Джули, а на сватбата ще свирят и пеят известните сръбски изпълнители от „Марко Маркович брас бенд”. Самият Марко е известен като Принца на тромпета и придобива световна слава след участието си във филма „Гуча”.

Над 200 души са поканени на тържеството, а народната певица Румяна Попова също ще извие глас пред тях.

Що се отнася до младоженеца, то той вече е напълно готов да стане глава на семейство, твърдят близките му приятели, пише “България днес”.

В дните преди венчавката те са организирали последен купон, на който Жоро казал „Сбогом” на ергенския жиот.

Росен Русимов не щади средства за сватбата на сина си. Перничанинът спечели над 4 736 303 лв от тото „6 от 49” през 2012 година.

През годините той вложи парите си в различни начинания, всичките успешни. Арендатор е на язовир „Бушляк”където се развъждат няколко вида риби и сладководни раци, а преди две години бяха хванати огромни толстолоби, които могат да кандидатстват и за световен рекорд с тегло от над 30 килограма всеки.

Русимов държи под арента и още един язовир близо до Перник. Бизнесменът вероятно ще прехвърли част от бизнеса на сина си Жоро, но засега това не е ясно.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ