С 840 гласа „Доброволното формирование“ в Сатовча грабна първото място „Награда на публиката“ в тазгодишният конкурс за „Доброволни пожарникари и спасители”

Доброволното формирование на община Сатовча стана носител на „Награда на  публиката за 2018 година в ежегодния национален конкурс за „Доброволни пожарникари и спасители”

Конкурсът бе проведен в три категории а именно “Награда на публиката 2018”, “Доброволно формирование на 2018” и “Личност на 2018”. Организацията на конкурса и осигурените награди бяха отново на  Националната Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ.

За първата категория „Награда на публиката“, беше проведено оспорвано и динамично гласуване на facebook страницата на НАДРБ, като за  категоричен победител бе обявено Доброволческото Формирование към община Сатовча с рекордните 845 гласа. Наградите получиха Димитър Неделчев – началник отдел “Гражданска защита” в община Сатовча и  Илко Парушев.

От началото на годината формированието в Сатовча е погасило самостоятелно 10 пожара.

Отделно от това е взело участие и в 9 броя произшествия съвместно с екипите на РСПБЗН – Гоце Делчев. Доброволците, влизащи в състава на формированието, всеки ден допринасят за подобряване на толерантността и солидарността в обществото, по отношение на дейностите на доброволните пожарникари и спасители.

По време на летния пожароопасен сезон участваха много активно в потушаването на множество пожари.

При необходимост се отзовават и участват активно при всички възникнали ситуации на територията на община Сатовча.

На церемонията „Пожарникар на годината“ Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ награди доброволците, отличили се през 2018 г.

Председателят на НАДРБ Иван Видоловски награди Мариян Боянов – директор на СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград за приноса му за развитието на младежките противопожарни отряди; Нурай Хасан от доброволно формирование „Черноочене 2016“ бе награден затова, че спасил жена в критична ситуация; Трайко Младенов – кмет на община Костиброд за подпомагане на пожарната безопасност на територията на общината; Юлиян Банков от доброволно формирование към община Ардино – пряко допринесъл за развитието на доброволчеството; Доброволно формирование към община Сатовча, избрано за отряд на годината чрез онлайн гласуване и Доброволно формирование към община Свищов, избрано за отряд на годината от експертна комисия.

След церемонията доброволците закупиха картини, нарисувани от деца, в подкрепа на деца на загинали пожарникари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене