Неврокопчанка седнала зад волана пияна осъдена на глоба от 1000 лв., 1 година без шофьорска книжка и отнемане на 10 контролни точки

1000 лева глоба, 1 година без шофьорска книжка и отнемане на 10 контролни точки, е постановеното от Районен съд Гоце Делчев наказание на Я.Н. Б. от Гоце Делчев заловена при полицейска проверка да шофира лекият си автомобил в нетрезво състояние.

С решението си съдът в Гоце Делчев е потвърдил Наказателното постановление на Началник група към ОД МВР Благоевград – РУ Гоце Делчев, с което на жалбоподателката е наложено наказание и което наказание Я.Н.Б.  обжалва пред съда.

Съдът осъди водачката да плати глоба от 1000 лева, да й бъде отнето за една година свидетелството за правоуправление и както и да й бъдат отнети 10 контролни точки, затова че на 13.08.2018 година, около 02.44 часа в Гоце Делчев, на ул.“Пейо К. Яворов“ е управлявала собствения си лек автомобил „Фолксваген голф“ след употреба на алкохол, констатирано с техническо средство алкотест дрегер, който отчел положителен резултат – 0.98 промила в издишания въздух. На водачката проверяващите полицейски служители  са  издали  и талон за медицинско кръвно изследване, което потвърдило наличието на алкохол.

Решението на  Гоцеделчевския районен съд подлежи на обжалване пред Административен съд –Благоевград в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене