Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

Орешарски спира „Южен поток“

България е спряла всякакви действия по изграждането на газопровода „Южен поток“, докато не приключат консултациите с Европейската комисия (ЕК). Това стана ясно след срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с американските сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи в неделя. Премиерът обяви, че българското участие в проекта ще продължи само след като страната отстрани всички забележки на Брюксел и уточни начина на неговото изпълнение по-нататък.

КФН ще предложи правила за плащането на втора пенсия

Комисията за финансов надзор (КФН) е подготвила проект за законови промени, които да уредят изплащането на пенсии от универсалните пенсионни фондове. Това съобщиха представители на надзора по време на дискусия за пенсионното осигуряване, организирана от Института на дипломираните финансови консултанти и Висшето училище по застраховане и финанси.

“Сега”

Раздадените от кабинета милиони на приятелски общини едва се усвояват

Скандално раздадените от правителството милиони по публичната инвестиционна програма за развитие на регионите едва се усвояват. По данни на финансовото министерство към 23 май разплатените суми по сключени от общините договори възлизат на близо 19 млн. лв. при отпуснати общо 289 млн. лв. Това е равносилно на 6.6% усвояване на ресурса при изрично изискване за проектна готовност при отпускането на парите.

България спря работата по „Южен поток“

България спира работата по проекта „Южен поток“ до изглаждане на разногласията с Брюксел. Новината съобщи премиерът Пламен Орешарски след среща с тримата американски сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън.

“24 часа”

Цар Киро и Костадинка узакониха хотела си в Пловдив и заживяха в него

Кирил Рашков – Цар Киро и съпругата му Костадинка обитават 3 етажа от хотела си в центъра на Пловдив. От близо месец двамата живеят в 6-етажната сграда, която дълги години е необитаема, защото е незаконна.

“Труд”

МО засекрети продажбите на техника и оръжие

Официална информация за предстояща продажба на оръжие, боеприпаси и техника от страна на военната фирма “Снабдяване и търговия – МО” ЕООД повече няма да бъде подавана, обявиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

“Стандарт”

US натиск за Южен поток

САЩ сложиха спирачки на „Южен поток“. Работата по проекта у нас е спряна по разпореждане на премиера Пламен Орешарски. Това съобщи самият той след среща с американските конгресмени Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи. „Проектът ще продължи, след като отстраним всички забележки на Брюксел и уточним начина на неговото изпълнение по-нататък“, уточни премиерът.

Решават за оставката на кабинета в сряда

Едва след заседанието на Националния съвет на БСП във вторник вечерта ще бъдат започнати разговори между БСП и ДПС за оставката на правителството, научи „Стандарт“. Двете партии обтегнаха публично отношения в средата на миналата седмица. И поставиха въпроса за предсрочни избори. „ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега“, каза снощи в предаването „Всяка неделя“ зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

“Монитор”

Буря свали самолет край Шумен

Самолет със сръбски опознавателни знаци е катастрофирал в събота вечерта при опит за аварийно кацане на селскостопанско летище край село Градище, съобщи вчера сутринта полицията в Шумен. 38-годишният пилот Лука Джиджич е невредим, но с ортопедична яка, в местната МБАЛ е пътувалият с него 52-годишен Стеван Лочки. Машината, с която летели сърбите, била приземена принудително от разразилата се в района буря над Шумен.

Частни бирници ни дерат с 40 млн. лв. такси

Частните съдебни изпълнители събират над 1 млрд. лв. дългове и печелят по около 40 милиона лева годишно само от начисляване на такси върху вземанията от хората, показа проверка на „Монитор“. Така средно на всеки от 156-те бирници се пада по 20 хил. лв. месечен доход. Огромната сума се трупа, тъй като частните съдебни изпълнители задължително начисляват проценти върху вземанията независимо дали човекът е решил да си плати дълга доброволно, или е имало изпълнително дело.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене