Пътища в община Хаджидимово под всякаква критика

Пътищата към селата Абланица и Гайтаниново в община Хаджидимово са в окаяно състояние. За това сигнализираха жители на двете села.

Пътната артерия за Абланица е силно компрометирана в участък от близо 50 метра, където има опасност от цялостно свличане на пътя. През годините участъка бе окрепван но свличането на земната маса продължи. Отделно от това на много места по пътя за Абланица по който пътуват и жителите на селата Боголин, Вълкосел, Слащен, Годешево е осеян с огромни дупки, обясняват пътуващи по отсечката, които се оплакват че години наред въпреки сигналите продължават да трошат колите си.

В много тежко състояние е и пътят за село Гайтаниново. Това потвърди и кметският наместник на селото Георги Хаджиев. По думите му, ремонт на отсечката не е правен от близо 20 години. Сега предстои да бъде извършена рехабилитация на отсечката до съседното село Парил.

От общинското ръководство получил уверение, че до края на 2019 година пътния участък до Гайтаниново да бъде ремонтиран.

„След всеки дъжд положението става все по-тежко. Проблемът не е само за нас, а и за жителите на Ловча и Парил“, споделят кметските наместници на трите села.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене