Свържете се с нас

Таблоид

Нова схема за прием на първокласниците приеха в ОБС Гоце Делчев

Публикувано

на

На последното си заседание  общинските съветници от община Гоце Делчев  приеха  предложената от  кмета на общината Владимир Москов  „ Система за прием на ученици  в първи клас на общинските училища на  територията на град Гоце Делчев .Системата определя реда за осъществяването на приема на първокласниците при спазване на прилежащите  райони на обхват за общинските училища в Гоце Делчев . Преди приемането на Системата за приема на първокласниците ,  документа  който е съобразен с наложилите се практики  и демографските тенденции ,е бил обсъден и  с директорите на основните училища в града .

Приетата  Система за приема на първокласниците в основните училища на Гоце Делчев  е  съобразена и с разпоредбите  на чл. 256, т2 от т.2  на Закона за предучилищното и училищното  образование и на основание на чл. 43, ал.1 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование на всяко населено място с повече от едно училище  според които разпоредби общините  изработват система за прием на учениците .

Така в Първо  ОУ Св.Св. „Кирил  и Методий“ според приетата  от ОБС „Система за прием на ученици в  първи клас „  според прилежащият район на училището ще се приемат  първокласници които живеят  в района на  улиците „Скопие „ и „Солун“  и всички пресечки и улици на запад от тях ,заключени до север и юг от ул. „Стара планина“.

Във Второ ОУ“ Гоце Делчев“ приемът на  първокласниците ще става в прилежащият район на  школото , а именно : От ул.“ Солун“ и ул.“Скопие“ и всички пресечки и улици на изток от тях ,заключени на юг от ул.“ Стара планина“ и на север от река Градска без Ж.К. Юг.

Прилежащият район на Трето   ОУ „Братя Миладинови“ според приетата Схема за прием на първокласници  е на запад от ул.“ Екзарх Антим“, ул. Иларион Макариополски“ ,ул. Екзарх Йосиф“на запад от ул. „Полковник Дрангов“, ул.“Беласица“,както и улиците на запад от нея.

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ