Свържете се с нас

Таблоид

Нова схема за прием на първокласниците приеха в ОБС Гоце Делчев

Публикувано

на

На последното си заседание  общинските съветници от община Гоце Делчев  приеха  предложената от  кмета на общината Владимир Москов  „ Система за прием на ученици  в първи клас на общинските училища на  територията на град Гоце Делчев .Системата определя реда за осъществяването на приема на първокласниците при спазване на прилежащите  райони на обхват за общинските училища в Гоце Делчев . Преди приемането на Системата за приема на първокласниците ,  документа  който е съобразен с наложилите се практики  и демографските тенденции ,е бил обсъден и  с директорите на основните училища в града .

Приетата  Система за приема на първокласниците в основните училища на Гоце Делчев  е  съобразена и с разпоредбите  на чл. 256, т2 от т.2  на Закона за предучилищното и училищното  образование и на основание на чл. 43, ал.1 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование на всяко населено място с повече от едно училище  според които разпоредби общините  изработват система за прием на учениците .

Така в Първо  ОУ Св.Св. „Кирил  и Методий“ според приетата  от ОБС „Система за прием на ученици в  първи клас „  според прилежащият район на училището ще се приемат  първокласници които живеят  в района на  улиците „Скопие „ и „Солун“  и всички пресечки и улици на запад от тях ,заключени до север и юг от ул. „Стара планина“.

Във Второ ОУ“ Гоце Делчев“ приемът на  първокласниците ще става в прилежащият район на  школото , а именно : От ул.“ Солун“ и ул.“Скопие“ и всички пресечки и улици на изток от тях ,заключени на юг от ул.“ Стара планина“ и на север от река Градска без Ж.К. Юг.

Прилежащият район на Трето   ОУ „Братя Миладинови“ според приетата Схема за прием на първокласници  е на запад от ул.“ Екзарх Антим“, ул. Иларион Макариополски“ ,ул. Екзарх Йосиф“на запад от ул. „Полковник Дрангов“, ул.“Беласица“,както и улиците на запад от нея.

коментара

Таблоид

КИТАЙСКИ ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С РЕПРОДУКТИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЗДП

Публикувано

на

 

В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение с участието на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови видове между България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните досега дръвчета от различни дървесни видове в контейнери. Китайските експерти бяха впечатлени от инсталираното оборудване и използваните съвременни технологии за производство на фиданки в разсадника.

В горския разсадник на „ДГС Елин Пелин“ беше представен процеса на производство на фиданки с открита коренова система, както и наличните към момента широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещение в Природен парк „Витоша“, където китайските специалисти се запознаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови видове.

На работна среща с експерти от ЮЗДП бяха обсъдени видовете, представляващи интерес за китайските фирми, които могат да бъдат произвеждани в разсадниците на предприятието. Изготвен е списък с около 15 дървесни и храстови вида от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща съвместна дейност. Предстои съгласуването му с китайските власти и износ на пробни екземпляри фиданки от избраните видове, като ако процесът е успешен, ще се уточняват параметрите на бъдещата съвместна работа между ЮЗДП и партньорите от Китай.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В пернишкия квартал „Монте Карло” тази събота ще се извият хора и ръченици

Публикувано

на

Перник тръпне в очакване най-важното светско събитие за годината, а именно  – сватбата на тотомилионера Росен Русимов – Жоро.

Милионерският син се жени за годеницата си Джули, а на сватбата ще свирят и пеят известните сръбски изпълнители от „Марко Маркович брас бенд”. Самият Марко е известен като Принца на тромпета и придобива световна слава след участието си във филма „Гуча”.

Над 200 души са поканени на тържеството, а народната певица Румяна Попова също ще извие глас пред тях.

Що се отнася до младоженеца, то той вече е напълно готов да стане глава на семейство, твърдят близките му приятели, пише “България днес”.

В дните преди венчавката те са организирали последен купон, на който Жоро казал „Сбогом” на ергенския жиот.

Росен Русимов не щади средства за сватбата на сина си. Перничанинът спечели над 4 736 303 лв от тото „6 от 49” през 2012 година.

През годините той вложи парите си в различни начинания, всичките успешни. Арендатор е на язовир „Бушляк”където се развъждат няколко вида риби и сладководни раци, а преди две години бяха хванати огромни толстолоби, които могат да кандидатстват и за световен рекорд с тегло от над 30 килограма всеки.

Русимов държи под арента и още един язовир близо до Перник. Бизнесменът вероятно ще прехвърли част от бизнеса на сина си Жоро, но засега това не е ясно.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ