Свържете се с нас

Таблоид

Нова схема за прием на първокласниците приеха в ОБС Гоце Делчев

Публикувано

на

На последното си заседание  общинските съветници от община Гоце Делчев  приеха  предложената от  кмета на общината Владимир Москов  „ Система за прием на ученици  в първи клас на общинските училища на  територията на град Гоце Делчев .Системата определя реда за осъществяването на приема на първокласниците при спазване на прилежащите  райони на обхват за общинските училища в Гоце Делчев . Преди приемането на Системата за приема на първокласниците ,  документа  който е съобразен с наложилите се практики  и демографските тенденции ,е бил обсъден и  с директорите на основните училища в града .

Приетата  Система за приема на първокласниците в основните училища на Гоце Делчев  е  съобразена и с разпоредбите  на чл. 256, т2 от т.2  на Закона за предучилищното и училищното  образование и на основание на чл. 43, ал.1 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование на всяко населено място с повече от едно училище  според които разпоредби общините  изработват система за прием на учениците .

Така в Първо  ОУ Св.Св. „Кирил  и Методий“ според приетата  от ОБС „Система за прием на ученици в  първи клас „  според прилежащият район на училището ще се приемат  първокласници които живеят  в района на  улиците „Скопие „ и „Солун“  и всички пресечки и улици на запад от тях ,заключени до север и юг от ул. „Стара планина“.

Във Второ ОУ“ Гоце Делчев“ приемът на  първокласниците ще става в прилежащият район на  школото , а именно : От ул.“ Солун“ и ул.“Скопие“ и всички пресечки и улици на изток от тях ,заключени на юг от ул.“ Стара планина“ и на север от река Градска без Ж.К. Юг.

Прилежащият район на Трето   ОУ „Братя Миладинови“ според приетата Схема за прием на първокласници  е на запад от ул.“ Екзарх Антим“, ул. Иларион Макариополски“ ,ул. Екзарх Йосиф“на запад от ул. „Полковник Дрангов“, ул.“Беласица“,както и улиците на запад от нея.

коментара

Таблоид

Облачно и дъждовно време днес

Публикувано

на

„Във вторник в Западна България ще завали дъжд, а в планините сняг, което ще доведе отново до ниски температури. Живакът ще стигне най-много до 16 градуса в средата на Страстната седмица. В Западна България се очаква да е най-лошо, отново превалявания, облачно време и слаб вятър“. Това заяви синоптикът Красимир Стоев от НИМХ в интервю за в. „Телеграф“.

„Преваляванията в по-голяма част от страната ще спрат в сряда вечерта. Температурите бързо ще се повишат. Очаква се живакът да стигне до 17 градуса и към края на Страстната седмица ще се наслаждаваме на по-хубаво вре,е. Вероятността за облаци има само в късните следобедни часове.

През първия почивен ден, Разпети петък, ще ни изненада слънчево време. Разбира се, това не важи за цялата страна. На места в Западна България има голяма вероятност за силни превалявания от дъжд“, заяви той. Що се отнася до времето в почивните дни от 1 до 6, експертът посочи, че е прекалено рано да се каже.

„Месечната прогноза за май се прави в края на другата седмица. Към този момент мога да заявя, че в края на април и началото на май температурите продължават да се покачват. Това обаче ще бъде за кратко, тъй като вероятността за проливни дъждове и през следващия месец продължава в почти цялата страна.

В първите дни на май, особено около празниците, се предполага отново облачно време и валежите от дъжд. През първата седмица на май максималните температури ще бъдат около 20 градуса, което е напълно нормално за сезона.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ