Историята на Любчо, или как дете помага на дете

Любомир Валериев Унджиев е само на 10 години, но е възпитан от своите родители да помага в беда, да бъде добър. Вчера над вечер Любчо среща Румен – момче на видима възраст около 7-8 години изпаднало в беда, неориентирано, изгубило се в града с видими проблеми. Любчо веднага решава, че трябва да му помогне, но как ……. първото място за което се сеща е офиса на ТВ „Запад“.

Непознатото изгубено дете не реагира на нашите въпроси, не може да отговори как се казва, къде живее, от къде е. Само отговаря, че е дошъл с Румен, а после решава, че той се казва Румен. Любчо е неотлъчно до него, няма да го изостави докато не се намерят родителите му. След бързата и адекватна намеса на полицаите от гоцеделчевското управление изгубеното момче въпреки, че се страхува от тях заедно с репортер на ТВ „Запад“ престрашава да се качи в патрулната кола. А Любчо вече е пред полицията и се надява на щастлива развръзка.

Само в рамките на час с дружните усилия на екипа на ТВ „Запад“, полицаите и Любчо е открита бабата на Румен и той е на сигурно място в къщи, сред познати хора. Оказва се, че Румен е аутист и за секунди се е отдалечил от къщи и изпаднал в беда, сам и неориентиран. Но добротата и състрадателността на едно дете почти на неговата възраст го спасиха. Историята на Любчо и Румен ще се помни дълго време в офиса на телевизията в полицията, и надяваме се и вие да я запомните, защото рядко се чува и говори за такава доброта и състрадание. А ние ви напомняме, че винаги сме готови да се отзовем и да съдействаме за разрешаването на проблеми, когато се налага. Любчо макар и малак също знае, че телевизията винаги е готова и може да помогне./tvzapad.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене