Неописуема трагедия: Загиналото момче на магистрала „Струма“ опитало да спре колите от адското меле, но камион го премазал

Всички пострадали при верижната катастрофа на магистрала „Струма“ вече са извадени от автомобилите. Това съобщи инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, цитиран от Фокус. 

По думите му те се транспортират с линейки в болниците в Петрич и Сандански.

Междувременно стана ясно, че загиналото момче от касапницата е от Ново Делчево.

Младото момче е слязло да сигнализира на идващи автомобили, но е бил блъснат от кола или камион.

На този етап се съобщава официално за един загинал, но според очевидци има и втора жертва, пише struma.bg. Според struma.com ранени били 12 души.

БЛИЦ припомня, че преди по-малко от час пък се разбра каква е нелепата причина, довела до верижното меле.

Инж. Пармаков отбеляза, че към момента не е установен точният брой на автомобилите, както и на пострадалите. Според него става дума за между 20 и 25 автомобила.

Той посочи, че всички автомобили са обезопасени и няма опасност от пожари.

По думите му на място има 4 пожарни екипа от Благоевград, Петрич и Сандански.

„Загиналият при верижната катастрофа на АМ „Струма“ е бил извън автомобила си, опитвайки се да сигнализира на останалите шофьори, че е станало ПТП“, потвърди и кметът на село Дамяница Атанас Ангелов, цитиран от Фокус.

По думите му по все още непотвърдена информация, той е бил блъснат от товарен автомобили.

„Много хора са пострадали. Катастрофата е с над 20 автомобила“, каза още Ангелов.

Той добави, че много жители на село Дамяница са били на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите.

„Почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е участвал в катастрофата и затова всички отидохме на място и оказваме помощ“, допълни Ангелов./блитз.бг

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене