Съдът отне поредната шофьорска книжка на мъртво пиян и надрусан 27 годишен водач от Гоце Делчев

Лишаване от свобода за срок от една година, глоба в размер на 500лв. и лишаване от правоуправление на МПС за срок от шест месеца. ,наложи Районен съд Гоце Делчев на 27 годишния  И.Н. Г. от Гоце Делчев .

На основание чл. 66, ал.1 от НК съдът отложи изтърпяването на така наложеното общо наказание лишаване от свобода за срок от три години.

За всяко от престъпленията на основание чл. 343г от НК съдът наложи на подсъдимия И.Н.Г наказание лишаване от правоуправление на МПС за срок от шест месеца.

На основание чл. 189, ал.3 от НПК с оглед изхода от делото 27 годишния подсъдим от Гоце Делчев  бе осъден да заплати  и разноските по делото.

Делото срещу 27 годишния И. Н. Г. е образувано по внесен от Районна Прокуратура  Гоце Делчев  обвинителен акт .

Обвинението е  за извършено престъпление по по чл.343б,ал.1 от НК за това, че на 21.02.2018 година, около 00:01 часа, по улица „Одрин“ в Гоце Делчев  Г. Д., е управлявал моторно превозно средство-лек автомобил„Форд Фокус“ с концентрация на алкохол в кръвта си 2,11 промила.Полицейската проверка и направената му кръвна проба ,установили още, че И. Н. Г.освен много пиян е бил и надрусан .Пробите  показали е седнал зад волана и след употреба на наркотично вещество – тетрахидроканабинол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене