Българка с австрийско гражданство ще възстановява стара наследствена къща в Скребатно

Българката Мариана Ердьоди  Калинова  , гражданка на Австрия  е депозирала заявление в администрацията на община Гърмен с инвестиционно намерение да  реставрира и построи изцяло  старата  й наследствена къща  която се намира   зад музея в   гърменското село  Скребатно . На база заявеното инвестиционно намерение на Мариана Ердьоди  Калинова  одобрено от ОБС ,кмета на общината Минка Капитанова издаде преди дни заповед за изработването на подробен устройствен план за регулация и застрояване на имот пл. №28 ,кв.4 по плана на село Скребатно .

Инвеститора на  строителството Мариана Ердьоди  Калинова от дълги години живее в Австрия .По професия е  художник . През лятото на 2018 година е била на няколко пъти в Скребатно да види наследственият си имот и да рисува . Довела в Скребатно да видят красивото село и природа майка си и  дъщеря си които също се влюбили в Скребатно и решили на мястото на старата  Калинова къща да изградят нова в същия стил в която да прекарват голямата част от годината.

Художничката Мариана Ердьоди  Калинова от своя страна е предприела да направи крупната инвестиция в Скребатно убедена че природата , местният бит и  прекрасните хора влияят  много положително на творчеството й . „ Това е мястото което търся от години и което ме вдъхновява  да творя истински“ е заявила при посещенията си през изминалото лято в Скребатно художничката Мариана Ердьоди  Калинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене