Младите хора в Борово показаха как благородна кауза може да обедини хората

Младите хора в Борово показаха, че вярата и младото поколение имат здрави устои, демонстрирайки как всички могат да се обединят около благородна кауза

Иван Киричков, Кристиан Катранджиев, Ивана Тошева, Атанас Канатов, Александър Катранджиев, Гергана Георгиева, Вероника Давидова и Ани Тошева успяха да обединят млади и стари зад инициативата си да бъде направен курбан за здраве на цялото село, след като в рамките на няколко месеца от този свят си отидоха няколко млади хора от селото. Курбанът бе осветен и раздаден в двора на местната църква.

За събирането на средствата за организиране на всичко се проведе благотворителен базар, на който се включиха всички от селото с каквото могат, бяха сложени и кутии във всички магазини. Своя принос дадоха младежите от Борово, които организираха традиционните кукерски игри. В инициативата се включи и местният футболен отбор, който се превърна в един от тимовете сред пълните аматьори, продал толкова много свои календари.

Така хората от селото до Гоце Делчев показаха, че обединението на хората е възможно и че в България истински каузи имат винаги почва, а благородството живее у българина.

Ние от ТОП ПРЕСА поздравяваме подобни инициативи и винаги ще бъдем в подкрепа на тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене