Свържете се с нас

ВИДЕО

/ВИДЕО/ Бутиковата изба Uva Nestum & Spa„ край Гоце Делчев, заряза днес лозите в собственият си масив

Публикувано

на

Избата на комплекс „Uva Nestum & Spa” край Гоце Делчев която е единствен производител на вино в долината на река Места, заряза лозите си в собственият си лозов масив на връх Трифон Зарезан. Най-опитният експерт по лозята и виното в комплекса, Атанас Биларев, заедно със самият св. Трифон, зарязаха лозите в комплекса, поляха ги с вино и отправиха пожелания за здраве и берекет. Сред гостите на празнуването на свети Трифон в комплекс  Uva Nestum & Spa, да уважат празника на комплекса бяха и кмета на общината, Владимир Москов и неговия заместник Валери Сарандев.

Виното от изба Ува Нестум се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината край Места. В комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана като бутикова за производство на лимитирани серии. Тя е печелила престижни награди в различни конкурси от национален и международен характер.

“Стремежа ни винаги е бил да правим нещо уникално. Нещо което на друго място го няма“, каза експертът по лозаро-винарство в комплекса, Атанас Биларев.

Своеобразна молитва за добра реколта отправиха и танцьорите от гоцеделчевската танцова формация „Неврокопчанки“, съпроводени от майсторките изпълнения на кларинет на Петър Воденов с акомпанимента на тъпан, на Атанас Карагьзов и акордеонистът Петко Франгов.

 

 

коментара

ВИДЕО

Георги Аргиров – „Хикс Факторът“ от „Струмско“ получи 4 „НЕ“ от журито в „България търси талант“!!!!

Публикувано

на

Благоевградският талант се яви и в „България търси талант“ със същата мисия, както пред 2014 год. в „X Factor“.  Той заяви, че иска да си върне любимата Елена! Журито обаче му се присмя и даде 4 „НЕ“, заради фалшивото пеене на народната песен „Стига си одил, бе сине“…

 

Припомняме ви изпълнението му от „X Factor“.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Със 16 230 лв с благотворителна инициатива в Гоце Делчев, ще помогнат на онко болни жени

Публикувано

на

За девета поредна година в Гоце Делчев, сдружение „Хроника срещу рака“, проведоха благотворителен търг за набиране на средства, с които се подпомагат жени с ограничени финансови възможности от Гоце Делчев и региона страдащи от рак на гърдата. Със средствата, които се събират на традиционния благотворителен бал, до сега, около 500 жени вече са получили финансова помощ за преглед, лекарства и операции. Трогателна бе благодарността на Антоанета Дерменджиева, учител-пенсионер, която ползвала средствата предоставени й от сдружението за операция. „Ако не бяхте вие, сега аз сигурно нямаше да съм тук!“, каза Дерменджиева.

Трима доброволци бяха отличени за дългогодишната им активна дейност в подкрепа на жените с онко-заболвания от Гоце Делчев и региона. Честта да връчат грамотите на отличените бе предоставена на зам. кмета на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, съветникът на община Сатовча, Зайра Ибишева и на кмета на община Гърмен, Феим Иса.

За тазгодишният търг, граждани, обществени организации, учебни заведения, предприемачи и граждани, предоставиха безвъзмездно за разиграване: кулинарни изкушения, произведения на изкуството от местни майстори, бутикови напитки и бижута. Всички артикули бяха разиграни и продадени. Общата сума която се набра на благотворителния търг, заедно с организираният благотворителен базар, томболата и финансови дарения е 16 230 лв. Тези средства ще бъдат предоставени от сдружението на жени с онко-заболявания което ще бъдат съгласувано с Дирекция „Социално подпомагане“ в Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ