Кмета на Скребатно Даниела Пидева за 100 годишнината на изгорялото неотдавна читалище организира митинг в подкрепа на благородната кауза за възстановяването му

Кмета на гърменското село Скребатно което на 09.01. осъмна обгърнато от  пламъците на  голям пожар в който изгоря  напълно  местното 100 годишно читалище „Христо Ботев“ , кметството , пенсионерския клуб, два магазина за хранителни стоки и един ресторант ,в качеството си на председател на Инициативния комитет , организира митинг в денят на  100 годишнината на читалище „ Христо Ботев“ за подкрепа на поетата  благородна кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.

Митинга в село Скребатно който ще се проведе на площада  е обявен за 11-ти февруари  от 16 часа  по случай 100 години от създаване на  местното читалище „ Христо Ботев“който ще премине   под надслов „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.

Именно за благородната кауза е вековната  годишнина на читалището в Скребатно Инициативния комитет начело с кмета на селото канят  да присъстват на него и да окажат своята подкрепа отговорни министри от българското правителство , народни представители , кметове, общински съветници, ,председатели на читалища ,директори и учители ,интелектуалци, бивши жители на Скребатно и всички радетели с единствената цел на този ден  да изразят всички заедно  публично подкрепата към жителите на селото както и всеки да помогне с каквото може за да може в навечерието на Деня на народните будители -01.11.2019 г. да бъде открита новата и реновирана сграда на изгорялото читалище в Скребатно .

Припомняме, че вестта за големият и унищожителен пожар в Скребатно бе посрещната с огромно огорчение, болка, стрес и  съжаление от всички жители на селото , региона и страната .Вековната  сграда, която стоеше като символ и стожер в центъра на селото ,съхранила спомени на деди и прадеди  на поколения  бе безпощадно унищожена от огнените пламъци на пожара след което селото вече не е същото . Местните жители приеха загубата на своя духовен център като загуба на собствената им майка като  всички от мъка се прегръщаха и плакаха  пред руините .

Само за няколко дни  хората от Скребатно се обединиха и със собствени сили  като един се справиха с последствията от пожара като изчистиха пепелищито. Беше изграден Инициативен комитет начело с кмета Дани Пидева   от общественици, ,читалищни дейци и интелектуалци с една единствена цел да върнат вярата и духа в село Скребатно .

В тази връзка , Инициативният комитет и кмета Даниела Пидева канят обществеността от общината , региона, областта и страната да подкрепят и да помогнат будното и възрожденско село Скребатно да има и да се радва и занапред на своята сто годишна светиня .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене