Георги Динев: ПП ГЕРБ и правителството на г-н Бойко Борисов уверено водят страната ни към по-добро

Георги Запрев Динев е роден на 29 юли 1975 год. в град Петрич. По професия е икономист, магистър „Предприемачество и мениджмънт”. Преди да стане Народен  представител е изпълнявал длъжността председател на ОбС-Петрич в периода 2015 – 2017 г.

Г-н Динев, в началото сме на Новата 2019, но нека се върнем малко назад. Каква бе за Вас в професионален план изминалата 2018 година ?

– Изминалата 2018 година бе доста натоварена и напрегната, относно ежедневната ни работа с хората и разбира се в Народното събрание. Годината започна с едно прекрасно и важно събитие за всички нас, а именно първото българско председателство на съвета на Европейския съюз. Голямо признание и голяма отговорност, с която мисля, че страната и правителството се справиха блестящо.

Относно работа ни в Народното събрание, заедно с моите колеги от Парламентарната група на ПП ГЕРБ внесохме много предложения за допълнения и изменения на редица закони, както и напълно нови такива. Взех дейно участие в изготвянето на новия Закон за физическото възпитание, младежта и спорта, а като член на комисията по Регионална политика и благоустройство работя и по многото промени по Закона за устройство на територията. Задавах важни въпроси към Министъра на Регионалното развитие, касаещи най-вече област Благоевград и Община Петрич.

През цялата година бях сред хората, провеждах регулярни приемни, както в Петрич, така и на други места в областта, на които гражданите ме запознаваха с множество проблеми, които се опитвах да разрешавам.

Тук е мястото да заявя категорично, че ПП ГЕРБ и правителството на г-н Бойко Борисов уверено водят страната ни към по-добро, към просперитет и изпълняваме предизборната си програма. Няма как да не отчета факта, че само за последните 4 години БВП на България е нараснал с около 40 %. Стабилната фискална политика на правителството дава своето отражение в отпускането на не малко средства за българските общини. Само в последния месец от 2018 година бяха отпуснати над 10 000 000 лева за общините от област Благоевград. Тези средства ще отидат за ремонти на улици, за подмяна на водопроводи, за изграждането на важни обекти и много други. Всичко това ще достигне до хората и ще допринесе за подобряване средата на живот. И тук трябва да отбележа, че средствата бяха отпускани без значение от партийната принадлежност на кмета на дадената община, с което за пореден път доказахме, че ПП ГЕРБ не делим на „ваши“ и „наши“.

В личен план какво постигнахте и какво очаквате ?

– В личен план съм един щастлив човек. Имам прекрасно семейство и съм благодарен, че те винаги са до мен. Имам и страхотни приятели. Друго не ми трябва.

Вие сте Народен представител от Община Петрич. Какво успяхте и какво не успяхте да свършите за общината ?

– Когато говорим за родният ми град, преди всичко бих искал да отбележа добрата ни съвместна работа с кмета на общината г-н Димитър Бръчков. Аз го казвах и по време на предизборната си кампания, казвам го и сега – за просперитета на една община е от изключителна важност връзката между общината и държавата. И именно поради добрата ни екипна работа за последните 2 години за Петрич с Постановления на министерски съвет бяха отпуснати близо 3 000 000 лева, от които 1 300 000 лева за изграждането на нов кооперативен пазар, който вече е факт, 600 000 лева за подмяна старата дограма на болницата в града ни, и само преди месец 1 000 000 лева за изграждането на нов социален дом за хора с увреждания. Той ще бъде изграден на мястото на бившето помощно училище в Петрич.  От изключителна важност бе е подмяната на асфалтовата настилка на 13 километровия републикански път, свързващ селата Старчево и Първомай, на стойност 8 000 000 лева. Бяха отпуснати 150 000 лева за продължаване на разкопките на културно-историческата местност Хераклея-Синтика.

Заедно с Общинска администрация работим по възстановяването на 350 дка държавна земя за нуждите на общината, като идеята е заедно с вече получените 200 дка да се оформи една нова индустриална зона в близост до града ни.

От изключителна важност за Петрич, а и за цялата ни страна бе пускането на новата 24 километрова отсечка от АМ Струма, лот 3.3, от Кресна до Сандански. Върви по план и изграждането на останалите отсечки по лот 3.1 и лот 3.2.

Няма обаче да скрия и разочарованието си от нерешаването все още на проблема с НСБ „Цар Самуил“-Петрич. Там нещата вървят по-бавно, отколкото би ми се искало, но всичко е ръцете на съда и аз вярвам, че скоро ще изпълня и този ангажимент…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене