Свържете се с нас

ГЕРБ

Георги Динев: ПП ГЕРБ и правителството на г-н Бойко Борисов уверено водят страната ни към по-добро

Публикувано

на

Георги Запрев Динев е роден на 29 юли 1975 год. в град Петрич. По професия е икономист, магистър „Предприемачество и мениджмънт”. Преди да стане Народен  представител е изпълнявал длъжността председател на ОбС-Петрич в периода 2015 – 2017 г.

Г-н Динев, в началото сме на Новата 2019, но нека се върнем малко назад. Каква бе за Вас в професионален план изминалата 2018 година ?

– Изминалата 2018 година бе доста натоварена и напрегната, относно ежедневната ни работа с хората и разбира се в Народното събрание. Годината започна с едно прекрасно и важно събитие за всички нас, а именно първото българско председателство на съвета на Европейския съюз. Голямо признание и голяма отговорност, с която мисля, че страната и правителството се справиха блестящо.

Относно работа ни в Народното събрание, заедно с моите колеги от Парламентарната група на ПП ГЕРБ внесохме много предложения за допълнения и изменения на редица закони, както и напълно нови такива. Взех дейно участие в изготвянето на новия Закон за физическото възпитание, младежта и спорта, а като член на комисията по Регионална политика и благоустройство работя и по многото промени по Закона за устройство на територията. Задавах важни въпроси към Министъра на Регионалното развитие, касаещи най-вече област Благоевград и Община Петрич.

През цялата година бях сред хората, провеждах регулярни приемни, както в Петрич, така и на други места в областта, на които гражданите ме запознаваха с множество проблеми, които се опитвах да разрешавам.

Тук е мястото да заявя категорично, че ПП ГЕРБ и правителството на г-н Бойко Борисов уверено водят страната ни към по-добро, към просперитет и изпълняваме предизборната си програма. Няма как да не отчета факта, че само за последните 4 години БВП на България е нараснал с около 40 %. Стабилната фискална политика на правителството дава своето отражение в отпускането на не малко средства за българските общини. Само в последния месец от 2018 година бяха отпуснати над 10 000 000 лева за общините от област Благоевград. Тези средства ще отидат за ремонти на улици, за подмяна на водопроводи, за изграждането на важни обекти и много други. Всичко това ще достигне до хората и ще допринесе за подобряване средата на живот. И тук трябва да отбележа, че средствата бяха отпускани без значение от партийната принадлежност на кмета на дадената община, с което за пореден път доказахме, че ПП ГЕРБ не делим на „ваши“ и „наши“.

В личен план какво постигнахте и какво очаквате ?

– В личен план съм един щастлив човек. Имам прекрасно семейство и съм благодарен, че те винаги са до мен. Имам и страхотни приятели. Друго не ми трябва.

Вие сте Народен представител от Община Петрич. Какво успяхте и какво не успяхте да свършите за общината ?

– Когато говорим за родният ми град, преди всичко бих искал да отбележа добрата ни съвместна работа с кмета на общината г-н Димитър Бръчков. Аз го казвах и по време на предизборната си кампания, казвам го и сега – за просперитета на една община е от изключителна важност връзката между общината и държавата. И именно поради добрата ни екипна работа за последните 2 години за Петрич с Постановления на министерски съвет бяха отпуснати близо 3 000 000 лева, от които 1 300 000 лева за изграждането на нов кооперативен пазар, който вече е факт, 600 000 лева за подмяна старата дограма на болницата в града ни, и само преди месец 1 000 000 лева за изграждането на нов социален дом за хора с увреждания. Той ще бъде изграден на мястото на бившето помощно училище в Петрич.  От изключителна важност бе е подмяната на асфалтовата настилка на 13 километровия републикански път, свързващ селата Старчево и Първомай, на стойност 8 000 000 лева. Бяха отпуснати 150 000 лева за продължаване на разкопките на културно-историческата местност Хераклея-Синтика.

Заедно с Общинска администрация работим по възстановяването на 350 дка държавна земя за нуждите на общината, като идеята е заедно с вече получените 200 дка да се оформи една нова индустриална зона в близост до града ни.

От изключителна важност за Петрич, а и за цялата ни страна бе пускането на новата 24 километрова отсечка от АМ Струма, лот 3.3, от Кресна до Сандански. Върви по план и изграждането на останалите отсечки по лот 3.1 и лот 3.2.

Няма обаче да скрия и разочарованието си от нерешаването все още на проблема с НСБ „Цар Самуил“-Петрич. Там нещата вървят по-бавно, отколкото би ми се искало, но всичко е ръцете на съда и аз вярвам, че скоро ще изпълня и този ангажимент…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

ГЕРБ

ГЕРБ – Дупница проведе номинационно събрание за кандидати за Европейския парламент

Публикувано

на

Структурата на ГЕРБ – Дупница проведе общинско събрание, по време на което бяха направени номинации за кандидати за членове на Европейския парламент. Гост на събранието бе новият областен координатор за Кюстендил Виктор Янев. На номинациите присъстваха и кметът на Дупница инж. Методи Чимев, народният представител Радослава Чеканска, председателят на ОбС – Дупница Емил Гущеров, зам.-кметът Крум Милев, съветници и членове на политическата сила.

Събранието откри лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов. „Нашите евродепутати се ползват с изключително добра репутация, защото са активни и работят. Те са достойни представители, които защитават българските интереси, бизнес и общество. Някои от тези хора направиха толкова много, което се чу не само в България, но и в цяла Европа“, каза пред присъстващите Константинов. Той посочи, че, от гледна точка на националните интереси, е ключово и важно кой ще ни представлява и какъв глас ще имаме там. Председателят на ГЕРБ – Дупница заяви още, че опонентите на ГЕРБ си служат с демагогия и откровена пропаганда, защото няма какво градивно да посочат.

Областният координатор на ГЕРБ Виктор Янев подчерта изключителната важност на тези избори както за област Кюстендил, така и на национално ниво. „С много фалшиви новини и манипулации БСП ще се опитата да спечелят изборите. Това, което ние, като политическа сила, сме направили през последните десет години е видимо. Трябва да си направим една реална равносметка какво е и какво е било, и представете си какво ще бъде, ако те са на власт“, каза Виктор Янев. Новият областен координатор на ГЕРБ бе категоричен, че е необходима пълна мобилизация, за да се постигнат добри резултати на предстоящия вот, за да не се отклони България от европейския си път на развитие.

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев също подчерта, че за развитието на общините е важен европейският курс на страната. „Ако от Европа няма подкрепа и помощ към България, това, за което говорим, че ще направим, няма как да стане“, посочи Чимев.

Народният представител Радослава Чеканска постави акцент върху организационната страна на изборите. Тя подчерта колко е важно представителите на ПП ГЕРБ в секционните избиратели комисии да са обучени добре и подбрани внимателно.

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Младежката организация на ГЕРБ – Кюстендил проведе събрание

Публикувано

на

Общинската структура на Младежи ГЕРБ – Кюстендил проведе общо събрание, по време на което бяха дискутирани организационни въпроси, както и подготовката за предстоящия вот за европарламент. На срещата присъстваха областният координатор Виктор Янев, народният представител Кирил Калфин и координаторът на младежката структура за областта Мая Илиева – Станойкова.

„Предстои много тежка кампания и ни е необходима пълна мобилизация. От резултатите на тези избори ще зависи и до голяма степен развитието на страната ни“, заяви по време на събранието областният координатор Виктор Янев. Той благодари на младите за подкрепата и активността и ги помоли да продължат да бъдат посланици на добрите политики на ГЕРБ сред техните връстници. „Силата на ПП ГЕРБ е, че имаме много активни млади хора, с ясна гражданска позиция и цели. Вие сте бъдещето и ние отчитаме това“, посочи още областният координатор.

Виктор Янев отбеляза, че страната ни бележи икономически растеж и се развива стабилно, благодарение на управлението на правителството на Борисов. „За около 10 години БВП на България, който е основният икономически показател за развитието на една държава, се увеличи почти двойно“, даде за пример той.

Народният представител Кирил Калфин отбеляза, че ПП ГЕРБ в област Кюстендил върви към обновление на структурата. „В седем от общинските структури вече имаме нови ръководства. Младите хора заемат позиции както в областното ръководство, така и в общинските структури. Вие сте бъдещето и перспективата на една политическа сила, затова и надеждите ни са във вас“, заяви пред младежите Кирил Калфин.

„Много важни са предстоящите избори за Европейски парламент. Важно е да постигнем успех, да победим и да имаме най-много евродепутати. Зависи от нас да мотивираме хората, за да гласуват за нашите представители“, каза още народният представител от ГЕРБ. Той подчерта, че местните избори са в голяма зависимост от европейските.

„Спечелим ли евроизборите ще имаме самочувствие и за местните избори. Обратното – една загуба би дестабилизирала страната“, посочи младежкият лидер Мая Илиева-Станойкова. Тя бе категорична, че младежката структура на ГЕРБ е двигателят на партията. „Знаете колко много се разчита на нас както на национално, така и на местно ниво“, каза още областният координатор на МГЕРБ – Кюстендил.

В хода на разговора Мая Станойкова постави акцент върху това колко е важно да се обновява партията с нови хора и младежите да привличат свои познати и приятели.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ