Разлог с над 20 млн. лв. бюджет

Общинският съвет прие бюджета на община Разлог за 2019 година, който е в размер на 20 385 841 лева. Очаква се данъчните приходи да бъдат 1 957 000 лева, а неданъчните да са 3 751 000 лева.

„За поредна година бюджетът е реалистичен и съобразен с добрите практики по отношение приходи и разходи, както този през 2018 г. Община Разлог за поредна година не предвижда увеличение на данък сгради и основните такси по Закона за местните данъци и такси на фона на общото увеличение. И през тази година ще се работи усилено за събиране на задълженията от нередовните платци, за да не допускаме увеличение и да не наказваме редовните платци“, коментира кметът инж. Красимир Герчев.

В пълно съответствие с приходната част е планирана и разходната част на бюджета. Обмислено е увеличение на разходите за работни заплати, като в делегираните от държавата дейности – училища и детски градини то е 34%, а за бюджетните организации от социалната сфера то е в размер на 10 %. Разходите за издръжка ще нараснат с 23 %, като следва да покрият увеличението на разходите за горива, храна и енергия.

Значително увеличение има и в инвестиционната програма на община Разлог.

И през настоящата година приоритет за общината са социалните грижи, образованието и инфраструктурата. Значителни средства ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура, в образованието и болницата.

За ремонт на улици в прилежащите населени места, без града, ще бъдат вложени 892 000 лева, като общо средствата за ремонт на обществената пътна мрежа са 6 320 000 лв. В град Разлог ще бъдат преасфалтирани и ремонтирани улиците „Изворите“, „Рила“, „Христо Ботев“, „Стара планина“ и част от ул. „Тодор Александров“, като се предвижда изграждането на кръгови кръстовища при болницата и при улиците „Христо Ботев“ и „Ал. Стамболийски“.

Общата стойност на разходите, предвидени в инвестиционната програма, е 11 588 473 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене