30 годишен джигит от Огняново спипан с близо 3 промила алкохол с условна присъда ,200 лв. глоба и отнета шофьорска книжка за 4 месеца

Мъртво пиян 30 годишен джигит от гърменското село Огняново , спипан при полицейска проверка да шофира с близо 3 промила алкохол в издишания въздух се размина с глоба от 200 лева , условна присъда и лишаване от правоуправление за 4 месеца .

На 18.11.2018 година, на път III-197, км. 0+700, в района на местността „Барото“ в посока на село Гърмен, 30 годишния джигит А.Ш.Д. след полицейска проверка и направен му алкотест с техническо средство „Дрегер“ е било установено, че управлява лекия си автомобил марка „Фиат Пунто“с рекордната концентрация на алкохол в кръвта си 2,94 промила в издишания въздух .
Обвиняемият А. Ш. Д. е роден 1989 г. в Гоце Делчев но постоянният му адрес е в село Огняново общ. Гърмен ,българин, с българско гражданство, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан /реабилитиран/.

За извършеното престъпление , Районен съд Гоце Делчев наложи на обвиняемият А. Ш. Д. кумулативно предвиденото наказание „Глоба“ в размер на 200 лева, като на основание чл. 343г, във вр. с чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК, му наложи и лишаване от право да управлява МПС за срок от 4 месеца, считано от влизането на споразумението в сила.
Съдът в Гоце Делчев наложи и трето наказание на обвиняемия, а именно присъдата „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, на основание чл. 66, ал. 1 от НК премина в така наречената условна присъда с отлагане за срок от 3 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене