Топ криминалист от Гоце Делчев, уволнен заради скандален прокурор, се връща на бял кон в системата на МВР

Бившият заместник-началник на полицията в Гоце Делчев Петьо Пелтеков е възстановен на работа в системата на МВР. Това става с решение на съда, след като Пелтеков обжалва дисциплинарното си уволнение.

 

Пелтеков ще бъде назначен като заместник началник и шеф на охранителна полиция във Второ управление на МВР в Благоевград, тъй като това място е свободно.

 

Петьо Пелтеков бе част от уволнената от гоцеделчевската полиция група криминалисти заради разминавания в подадените от тях декларации за конфликт на интереси, установен след проверка на депозиран сигнал.

 

 

Скандалният гоцеделчевски прокурор Костадин Сулев, чието име бе набъркано в сводничество, търговия с влияние и кражба на ток, подаде сигнал срещу Пелтеков и го уличи в йерархическа зависимост.

В качеството си на прокурор преди години Сулев пуснал сигнала до вътрешна сигурност в полицията, в който твърди, че Петър Пелтеков е в йерархическа зависимост, тъй като негов роднина, работи в полицията. Нищо и никакво обвинение от страна на прокурора стана повод за низ от проверки по отношение на криминалисти, които завършиха фатално за него.

 

Според коментарите в полицията тогава и други ченгетата станали жертва на въпросния прокурор. Имаше коментари за оказван натиск върху проверяващите, докато работили по сигнала на прокурора. Масовата чистка след сигналите на Сулев дълго време държаха гоцеделчевската полиция в абсолютен страх, полицаите трепереха за работните си места. Връщането на Пелтеков в системата е добра новина, тъй като той бе един от най-добрите криминалисти в управлението, двигател на основни антидрога акции.

 

Не е ясно дали Пелтеков ще приеме назначението, свързано с пътуване от Гоце Делчев до Благоевград. Ако откаже, ще трябва да напусне системата на МВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене