Свържете се с нас

Таблоид

Д-р Нушка Пачеджиева ще строи „Дентална клиника“в местността „Кури Чаир“ край Дъбница

Публикувано

на

Общински съвет –Гърмен  на днешното си заседание ще разисква и ще даде зелена светлина  на заявеното инвестиционно намерение на  ЕТ „Нушка Дент“- д-р Нушка Пачеджиева от Дебрен която е внесла в администрацията на  община Гърмен заявление  за разрешение за изработване на ПУП –ПЗ / подробен устройствен план – план за застрояване за ПИ № 077012  в  местността „Кури Чайр“  землище на село Дъбница  за изпълнение на обект „ Дентална клиника“ . Районът около селата Дъбница, Дебрен, Хвостяне , Блатска и др. в действителност има  нужда от „Дентална клиника“ тъй като имащите нужда от зъболечение пациенти и многобройните гайстербайтери от района които посвещават всяка година отпуските си  за да оправят проблемите  със зъбите си им се налага да пътуват до Гоце Делчев  или други населени места .

Заданието за бъдещата „Дентална клиника“ на д-р Нушка Пачеджиева  е съгласувано с РИОСВ –Благоевград  и е издадено Решение  под №35 от 2018 г. за преценяване вероятната степен на значително отрицателно въздействие върху защитените зони . Комисията по земеделски земи – София е издала  също свое решение за утвърждаване площадка за проектиране  на  обекта .

 

 

коментара

Таблоид

Автобусът по Линия 7 отново заседна между неправилно паркирани коли на ул. Шар планина

Публикувано

на

 „Седмицата“ заседна между неправилно паркирани коли на ул. Шар планина в Благоевград, предаде репортер на Топ Преса. Куриозът стана рано тази сутрин, когато първият за деня автобус минаваше по обичайния си маршрут, а собствениците на автомобилите все още не бяха освободили паркоместата. Това далеч не е първият случай, в който шофьорът на градския автобус попада в подобна ситуация, разказа кондукторът пред наш репортер.

 Превозното средство е с големи габарити, а на Шар планина открай време има сериозен проблем с дефицита на паркоместа, които не достигат за всички живущи в района. Паркирането по протежението на цялата улица е позволено само от едната страна, на шофьорите обаче се налага да нарушават правилата, като паркират навсякъде, тъй като голяма част от кооперациите нямат прилежащи гаражи. Иначе движението на „Седмицата“ поражда сериозен проблем и с трафика на пътя и задръствания по няколко пъти дневно в жк. „Освобождение“, на кръстовището между Шар планина и една от основните пътни артерии в Благоевглад ‘ ул. Славянска.

 Проблемът идва от факта, че и без друго тясната за движение улица „Шар планина“, където паркоместата не стигат и автомобилите паркират и от двете й страни, не може да предостави достатъчно пространство, за да се разминат автобус и лека кола. Така всеки ден, и особено в пиковите часове сутрин и вечер, на кръстовището между „Славянска“ и „Шар планина“ се образуват тапи от автомобили.

 Някои от шофьорите навлизат в насрещната лента за движение, като по този начин отнемат възможността на идващия кордон автомобили, начело с автобуса, да се включат в движението по ул.“Славянска“.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Неврокопчанка се увековечи в Чикаго /СНИМКИ/

Публикувано

на

Неврокопчанката Валентина Тасева накара мнозина дами да й завиждат, след като се снима с Благой Иванов-Багата. Това се случи по време на визитата му в Чикаго, където от няколко години живее нашата сънародничка. Като истински ловец на автографи, тя първа от всички успя да се щракне със световния шампион по самбо от 2008 г., издебвайки търпеливо удобния момент, и остави всички останали да се борят да си направят по-бързо фото със спортиста пише struma.bg

Снимката веднага бе качена в личния профил на родената в Гоце Делчев дама и със завидна скорост доби голям брой харесвания и много коментари, в които се съзираше и благородната завист. За Валентина, която всички познават с лъчезарния й характер в родния й град, това е поредният трофей от снимки с известни личности. Безспорно сред тях с изключителна гордост в колекцията стои фотографията с Христо Стоичков. Момента с модерния ляв запечата при поредното му посещение в Чикаго, където неотдавна представи своята биографична книга пред най-голямата българска диаспора отвъд Океана. Носителят на „Златната топка“ за 1994 г. с удоволствие позира с групата дами, с които бе и В. Тасева, като на нея се увековечи и още една гоцеделчевка – Василка Кобакова, която също от дълги години живее във ветровития град.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ