Натопиха пред КПКОНПИ заместник кмета на община Хаджидимово Димитър Баханов за конфликт на интереси защото бил и председател на читалището в Копривлен , резултатът от проверката опроверга доносът

Заместник-кметът на община Хаджидимово Димитър Баханов стана първата  жертва на разследване след скалъпено доносничество от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/. Сигналът срещу Баханов е още от лятото на 2018 г. и е постъпил в комисията за разглеждане на 5 декември. Според доносът при проверката относно допустимостта на сигнала комисията е  установила, че в него липсват единен граждански номер, телефон и адрес на сигналоподателя, както и конкретни данни за нарушение на разпоредбите на закона от страна на зам. кмета председател на читалището в Копривлен , в т.ч. мястото и периодът на извършване на нарушението, упражнени правомощия по служба в частен интерес и т.н. Авторът на сигнала-донос е уведомен, че трябва да си допълни жалбата, но отговор от него така и не е бил получен .

Проверката на КПКОНПИ установява, че Баханов всъщност е председател на читалището  в Копривлен от 2012 г., тоест 5 г. преди да стане заместник кмет на община Хаджидимово. Заключението от проверката на комисията /КПКОНПИ/ е ,че заместник кмета Димитър Баханов изпълнявайки и двете длъжности не се намира в  конфликт на интереси.

„ Този проблем около мен който  завихриха някой  хора приключи преди два месеца . Има решение на комисията  че няма конфликт на интереси . Плюс това  аз съм председател на читалището в Копривлен на доброволни начала .Целият управителен съвет  освен секретаря  не сме платени  така че не знам какъв конфликт на интереси  витае в някой глави та занимават и комисията и общината с подобни смехотворни  доноси „ коментира  пред Топ Преса зам. кмета на община Хаджидимово  Димитър Баханов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене