През уикенда родители влязоха в класните стаи на Първо ОУ и учиха най- важните въпроси за родителството

Докато  учениците  от Първо ОУ Св.Св. “Кирил и Методий „ в Гоце Делчев са в грипна вакация , тяхното място през почивните дни в класните стаи заеха  инициативни родители и ученици  в организираната „ Работилница  за родители“ -„Успешни родители – щастливи деца“!

С помощта на професионалиста  по темата, психолога  Младен Владимиров  родителите научиха най- важните уроци  за родителството и търсиха  отговорите на въпросите: Как аз влияя на детската идентичност и поведение? и Кои са силните и слабите страни на моето дете?

Учителите  и организаторите на интересната дискусия в „Работилницата за родители „-„Успешни родители – щастливи деца“ благодариха на прекрасния родителски екип който с огромна заинтересованост  дискутира  проблемите по темата и  справи много успешно с всички отговори и  задачи.

 

„Лично аз не използвам шамари, защото и спрямо мен не са използвани. Но мисля, че родителите, които уж са толерантни към шамарите, проявяват известно фарисейство. Когато те ударят детето си, приемат, че това е възпитателен жест, с който очертават граници. Когато учител в клас удари детето, се приема, че това е наказателна мярка и се стига до съдебни дела.

Нека първо изясним позицията си в собствените си глави! Много е важно как се е случил шамарът – едно е, докато караме детето примерно да се качи в колата и го потупаме по дупенцето: „Хайде, качвай се“.

Друго е, когато шамара е публичен и кара детето да изпитва унижение и срам.

Виждали сме как по детски площадки бият, влачат и щипят деца които вероятно се чувстват унизени от това отношение. Важно е как самото дете интерпретира всичко. Както казваше една моя колежка: “Шамарът не е на лицето, той е в сърцето“ коментира психолога Младен  Владимиров.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене