ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ТРЕТИ МАНДАТ. НАДГРАЖДАНЕТО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ

, това каза кметът Икономов в интервю за читателите на „Бански вестник“

 

– Г-н Икономов, каква е оценката Ви за изминалата 2018 година.

– Трудна и успешна. В работата винаги има предизвикателства, важно е как ги преодоляваме. Положителната оценка не е само моя, което е дори по-важно. При петте ми срещи с гражданите на Банско, ясно пролича тяхното отношение към постигнатото. Постарах се да им представя в цялост реализацията на завършените проекти, на активните в момента и на тези, които предстоят. Исках да чуя мнението им лично, да съм сигурен, че посоката, в която вървим като град и община, е правилната и според тях. Признавам, че тези разговори бяха полезни за мен и екипа ми. Предстои да организираме такива и с гражданите на Добринище.

Разговорите за бъдещето на града знак ли са, че се готвите за трети мандат?

Още при първото си явяване на избори за кмет заявих, че за мен не властта е цел, а доброто на Банско и общината. Говоря с хората на Банско и с бизнеса за случващото се, за планираната 2019 г., но и за по-дългосрочните проекти, защото не възнамерявам да оставям работата си несвършена. След 7 години като градоначалник доказах на всички, надявям се, че действията на парче, кампанийността и стихийността не са моят стил на управление. Аз съм традиционалист, поставям си дългосрочни цели и ги следвам стъпка по стъпка. Кандидатирането ми за трети мандат е естествен и логичен отговор на оценката за досегашната ми работа.

– Съвсем скоро Цветан Цветанов изрази ясно и еднозначно подкрепата на ръководството на ГЕРБ към Вас. Как се отнасяте към едно такова признание за успехите си?

– Благодаря им. Но не се главозамайвам. Истинското признание за успеха на един кмет е това на гражданите. То преминава през конкретни дела, а не през празни приказки.

– Какво най-много Ви радва от постигнатото?

– Все по-привлекателната градска среда, утвърждаването на Банско като лятна туристическа дестинация, възможността да продължим с помощта и подкрепата на Българското правителство. Бях изключително щастлив, съвсем по човешки, при първата копка на новата детска градина, както и при окончателното приключване на проекта „Улица Гоце Делчев“ и втория етап на ул. „Пирин“. Сега обаче, се вълнувам от това, което ни очаква – продължението на работата по ул. “Пирин”, новия облик на градския парк с възстановяването на езерото, реализирането на представения цялостен план за промяна при река Глазне, големия брой нови, за разширение или ремонт пътни артерии в Банско и Добринище. Новият облик на Община Банско е това, което намирам за съществено и за което ежедневно работим.

– Има ли нещо, което да Ви носи неудовлетвореност и за което съжалявате.

–  Ще бъда кратък, защото моето мнение е публично известно – сагата „Ски-зона Банско“!

–  Г-н Икономов, да Ви попитам директно – ще се кандидатирате ли на предстоящите през есента на 2019 г, избори за кмет на Община Банско?

– Да,  и намирам това за естествено и очаквано от моите съграждани. Надграждането трябва да продължи.

/Бански вестник /

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене