Д-р Дечев: В името на истината отговарям!

Д-р Крум Дечев отговори на въпроса ни защо е излъгал съгражданите си, че помага на бедстащ клощар, публикувайки снимка на баща си. Публикуваме отговора му без редакторска намеса:

В името на истината:

Отговарям на въпросът зададен ми от информационният сайт DenNews.bg:“Д-р Дечев,защо излъгахте съгражданите си?“
1.Въпросът е неточен.Информацията е взета от личната ми страница в социалната мрежа,където освен мои съграждани присъстват и много мои колеги от цялата страна,както и едни от най-добрите журналисти в България.Имена като Иво Беров,Веселина Седларска,Любослава Русева,Силвия Великова,Миролюба Бенатова,Димитър Стоянов нямат нужда от представяне.Така,че въпросът би трябвало да е:Д-р Дечев,защо излъгахте цяла България?По-въздействащо звучи някак.
2.Предполагам,че с този манипулативен въпрос се цели да бъде омаловажена каузата ми да бъде намерен дом на бездомниците в Община Дупница.Тя в лицето на зам.кмета по социални дейности Крум Милев явно не се справя с проблема.Наскоро умряха няколко бездомници от глад и студ.
3.Тази „новина“ се появи след като отправих четири остри въпроса към местното общинско ръководство,които всеки може да види на facebook страницата ми.Тази медия обаче не прояви никакъв интерес към тях.Нито пък някой ми отговори?
4.Да,човекът на снимките естествено е моят баща-пенсиониран подполковник от българската армия с „достойната“ пенсия от около 350 лв. месечно!Този „достоен“ месечен доход го доближава до доходите на доста клошари,които с просия си докарват подобни доходи.
5.Тъжната ирония за нелеката съдба на българският пенсионер,в отговор на въпросът на Даниела Методиева,която е журналист в DenNews,бе манипулативно изкривен в термина „лъжа“.Но всеки има право на интерпретация.
6.На призива ми да популяризира филмът,който снимахме,което е доста по-важно,странно защо ми бе отправено предизвикателството за извършване на безплатни профилактични прегледи на деца от произволно избрана детска градина.Аз приех,въпреки,че Даниела Методиева не е запозната с факта,че всяко дете за да постъпи в детска градина трябва да представи набор от документи.Единият,от които задължително е профилактичен преглед при стоматолог.След като се оказва,че това е дублиране на една и съща дейност,решихме да доразвием идеята и да предложим беседа в детска градина.Беседата ще бъде на тема „Орална хигиена“,която според мен е с по-висока степен на важност,защото става въпрос за превенция.
7.Но най-важното от цялата тема е,че въпреки моите призиви за това,местното общинско ръководство и местните медии да прекараме една нощ с тези бездомници,никой от тях не се отзова.
8.Това ме мотивира да заснемем документален филм,за състоянието в което живеят тези хора.Той скоро ще бъде излъчен.Надявам се тази информация да бъде по заинтригуваща за журналистите,отколкото личният живот и уютен хол на д-р Крум Дечев.
9.Смятам,че тази новина не е достойна за уважаващ себе си сайт.Но оставям на интелегентните читатели сами да преценят.
10.Мислех да напиша коментар под статията за мен само „Fаке news“,но този отговор го дължа на всички хора,които ме подкрепят в моите каузи.За тези,които ме познават този мой отговор е излишен.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене