Свържете се с нас

ВИДЕО

САМО В ТОП ПРЕСА! Два месеца фоайе „Ротонда” на МОН е територия на ученическото творчество на НПГ „Димитър Талев“ (ВИДЕО)

Публикувано

на

Датата 22 януари 2019 година се превърна в празник на театралите в НПГ „ Д. Талев”. Ръководството на училището, гимназистите, участвали в създаването на постановката „Корени и гранки”, и техните учители по български език и литература посетиха столицата по повод на откриване на фото изложба, посветена на 120-годишнината от рождението на Димитър Талев.

Излезлите сякаш от семейния албум на България черно-бели образи са запечатали най-съкровените и дълбоки чувства на героите. Драматизмът на фотоса е подсилен от цитати от романа „Железния светилник”. Така образ и слово си подават ръка,за да изградят една цялостна картина за една далечна тъмна епоха, в която се зараждат най- светите идеали на нашето Възраждане.

Изложбата бе открита тържествено от заместник-министъра г-жа Таня Михайлова в присъствието на министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, началникът на РУО Благоевград г-н Златанов, заместник-кмета на община „Изгрев“ г-н В. Петков, директори на дирекции, експерти. Думи на подкрепа и пожелания за бъдещи успехи учениците получиха от официалните лица, които с интерес разгледаха кадрите от спектакъла.

За младите актьори този поглед отстрани бе изключително вълнуващ и ценен. По-рано през деня специално внимание на творците от Неврокопска професионална гимназия отделиха и директорът на Театъра на българската армия г-н Мирослав Пашов и заместник –директорът Йордан Алексиев. С пожелание за много вдъхновение учениците получиха актуалния афиш с автографи на актьорите, играещи в постановката „Железният светилник”, знакови имена като Васил Михайлов, Георги Кадурин, Стойко Пеев, Явор Бахаров… Надникването в гримьорните, в перукерските и шивашките ателиета, стъпването на професионална сцена провокира играта на въображението.

Разходката из потайностите на театъра бе придружена от увлекателния разказ за творческия процес около създаването на един спектакъл. Две знакови срещи, които дават самочувствие и зареждат с увереност, че творческият екипа от НПГ „Димитър Талев” е намерил верния път за разнообразяване и духовно обогатяване на учебния процес.

коментара

ВИДЕО

По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, няма в България /ВИДЕО/

Публикувано

на

Вчера, в спортната зала Неврокоп Арена в Гоце Делчев прилючи третия Национален спортен лагер за ученици с влечение към баскетбола. Инициативата е на бившият американски баскетболист, играч в NBА, САЩ, Джими Хънт. Хънт, заедно с екипа си от двама американеца и един англичанин представляват треньорска школа от експерти по баскетбол които провеждат и ежегоден, летен лагер за ученици, в различни градове в България.

Тази година, над 50 деца от цяла България се записаха да участват в лятната спортна академия на Джими Хънт и екипа му. Благодарение спонсорството на местни бизнесмени, шест деца от Гоце Делчев се включиха в спортният лагер на американеца. Децата бяха посвещавани в тайните на баскетбола от спортните експерти. Участниците бяха разпределени в отбори от по трима души които проведоха турнир помежду си. Турнирът приключи вчера, когато бяха обявени резултатите и раздадени съответните купи, медали и грамоти. На всички участници в спортния лагер бяха връчени специалните сертификати на школата на Хънт.

Джими Хънт от три години живее в България. Организираната от него треньорска школа подготвя деца и младежи със сериозни намерения към баскетбола. По покана на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, американецът и секретарят на Националната федерация по баскетбол, Сандра Величкова – Хънт, посетиха миналата година спортната зала Неврокоп Арена където проведоха тренировка с два местни отбора.

„По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, в България няма“, каза Джими Хънт, на закриването на летния спортен лагер в южния град.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Симитлийският рапър Герински пусна ново видео!

Публикувано

на

Здравей, Марио, поздравления за новото видео, какво ще ни разкажеш за него ?

– Здравейте, Благодаря ви, като цяло нямам много за разказване, идеята за видеото беше да е супер елементарно и да е на място на което не сме снимали до сега и мисля, че се получи. Избрах да снимаме на язовира в Логодаж, мое любимо място, а вярвам, че също и на много други. Няма сложни кадри, няма ефекти, заложихме единствено на качествена картина, ефектите се използват да прикрият дефектите, това обаче го оставихме натурално.

Една част от участниците май сме ги виждали в „Кнтрасти“…

– Да, Тони Христова беше по план да я снимаме във видеото, Радо обаче – не, с него стана напълно случайно, уж дойде само за придружител и да ми прави  компания, пък то какво се получи… но и с двамата съм работил преди това, и се  познаваме което спомогна работата да върви по-леко. Aбе направо си беше по

вода. Новото попълнение е Димитрина Найденова, с нея никога не бяхме работили  заедно и си беше жив цирк докато се напаснем. Посмяхме се доста, но си свършихме работата в крайна сметка.

В текста на песен споменаваш името ми и с леко заобикаляне споменаваш и ТОП ПРЕСА, я кажи защо така заобиколно, а не спомена името директно, да направиш малко реклама, поне?

– Защото няма смисъл, първо ще излезе нещо като, че все едно се подмазвам и второ – ТОП ПРЕСА е медия която няма нужда от реклама. Кой в югозапаза не знае ТОП ПРЕСА? А споменавайки “Байрактарски”, то все едно съм казал Топ Преса! 😉

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ