Радослав Ревански: Пътят край гара Белица е отводнен

Пътят Разлог-Якоруда вече е отворен и движението се осъществява напълно нормално. По-рано тази сутрин отсечката край гара Белица бе наводнена заради запушен водосток. Това наложи участъкът да бъде затворен за леки автомобили.

Екипи на РСПБЗН- Разлог, служители към Областно пътно управление и Община Белица са предприели незабавни мерки по отстраняване на проблема и пътят вече е отворен. Движението по пътната артерия се осъществява нормално.
Към момента няма сигнали за други наводнения.

„Тази сутрин ми се обадиха от Областното пътно управление, че отсечката е затоврена. Веднага изпартихме техника от общината, с която се отводни пътят. Сега няма проблем, преди малко лично бях на място, за да проверя ситуацията. Движението се осъществява напълно нормално“, коментира кметът на Белица – Радослав Ревански.

Няма опасност от преливане на водните басейни в Пиринско. Нивата на реките и водоемите се следят денонощно, към момента нивата са ниски и ситуацията е абсолютно спокойна с оглед предупрежденията на синоптиците за очаквани проливни валежи в областта.

Днес следобед се очаква блокада на българо-гръцката граница. В 14 часа се очаква гръцки земеделски производители да блокират граничния пункт Кулата-Промахон. Възможно е блокадата да продължи по-дълго и това да затрудни трафикът. За да не се образува струпване на автомобили, перпоръките са да се използва алтернативния граничен пункт Илинден-Ексохи.
Гръцките земеделци ще протестират заради Преспанското споразумение на гръцкия парламент за името на Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене