Свържете се с нас

Таблоид

Тарикати-животновъди от Гоцеделчевско, изгоряха с огромни глоби до 43 000 лева от ДФ “Земеделие“

Публикувано

на

Глоби до 43 000 лева са наложени от ДФ “Земеделие „на тарикатеещи се животновъди  от гоцеделчевско опитали се да прецакат държавата като не  са изпълнили задълженията си  по договорите си за наемане на пасища и мери в различни  райони на региона ,  е констатирала комисия  от ДФ“Земеделие“ след извършена проверка преди дни .

Комисията която е проверявала  дали са спазени задължителните условия по подписаните договори ,преди да преведе субсидията която е  60 и нагоре лева   за декар, се е натъкнала на чудовищни злоупотреби и не спазване на условията по договорите  от животновъди най- вече в  община Хаджидимово.

Основното за наложените тлъсти глоби от проверяващите са установените стотици наети пустеещи площи за които сключилите  за тях договори за  субсидии животновъди не са ги почистили от камъни и храсти  надявайки се без труд и спазване на условията  по договорите  да получат големи суми с които държавата и ЕС   подпомагат животновъдството .

43 000 лева е наложената глоба от ДФ “Земеделие“  на двамата ортаци  животновъди отглеждащи над 80 крави Димитър Т. и Николай М. от Гоце Делчев които са наели повече  200 декара мери и пасища в местността“ Лялево“ край Копривлен .

С огромна глоба е санкциониран и животновъда Г.Д. също от община Хаджидимово .

За да си получат субсидиите санкционираните животновъди са задължени освен да  платят наложените им санкции то и да изпълнят условията по договорите си ако не искат договорите им да бъдат прекратени .

Ужилени коментираха, че стадата им не струват толкова колкото е размера на  наложените им  глоби а други  побързаха да прехвърлят на трети лица животните си за да се изкарат чисти без животни и да отърват при обжалване  глобите .

Истината обаче е ,че сред мерките и основните задължения на животновъдите за наетите от тях земи по сключените  договори за ползване и получаване  на субсидии  от държавата и ЕС  са :

площите да не се разорават и превръщат в обработваема земя- ниви . Да не се палят  в тях тревните площи  с цел по лесно почистване .Кметът на населеното място и специализираните органи  пък от друга страна са задължени да осъществяват контрол за провеждане на мероприятията по осигуряване на пожарна безопасност в пасищата и мерите като въпросните мероприятия са за сметка на ползвателите при сключен договор .

Сред задълженията на ползвателите  които не се изразяват само в получаване на субсидии и пари на куп паднали им от небето, за възстановяването на изоставени мери и пасища са  още , почистване на терените от камъни и храсти ,  като при равни терени е задължително почистването да  се извършва ръчно ,а камъните  да се събират на купчинки и след това се изнасят .

Условията за ползване на мери и пасища по програмата за стръмните и застрашени терени  от ерозия ,събраните камъни се подреждат на кордони- тераси  по хоризонталите  на релефа на разстояние от 20 до 100 м. се казва още в договорите .Някой от санкционирате животновъди се оправдават че не са им били известни задължения въпреки че за поредна година наемат такива площи и получават субсидии.

За имоти от първа до седма категория пасищата, които се ползват на правно основание, не може да надвишават 15 декара за една животинска единица или 30 декара за една животинска единица в имоти от осма до десета категория.

 

На животновъдите отглеждащи месодайни говеда или такива от автохтонни породи се дават до 20 декара за животинска единица в имоти от първа до седма категория, и до 40 декара в имоти от осма до десета категория. Стопаните за почистването и поддържането на изоставените площи  мери и  пасища получават от 30 до 60 и нагоре лева субсидия на декар, като в труднодостъпните райони тя е и още по-висока.

 

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ