Шоколадите изпревариха „Пирин“ (ГД) за неврокопски халф, търкащ пейката в Разлог

Гоцеделчевският футболист Мариян Ловков си намери нов отбор и от днес стартира подготовка със завърналия се в Югозападна Трета лига „Спортист“ (Своге). Халфът бе харесан от старши треньора Иван Атанасов, който познава качествата на играча от времето, когато бе треньор на „Пирин“ (ГД). Именно той взе за първи път М. Ловков да тренира при мъжете в юношеска възраст.

Неврокопчанинът преминава в тима, след като в последните близо 2 г. се подвизаваше в „Пирин“ (Рз), където дълго време бе сред титулярите, но впоследствие бе закотвен на скамейката и влизаше повече като резерва. За него това ще бъде петият отбор, в който ще играе, а обстановката в третия ешелон му е позната и от периодите в „Германея“ и „Рилски спортист“. Шоколадите се надяват 24-годишният състезател да повтори представянето на съгражданина си Петър Лазаров. Настоящият капитан на „Банско” остави добри впечатления с екипа на „Спортист“ в зората на своята кариера, когато се превърна в местен любимец и помогна за влизането в „А“ група.

Преминаването на халфа в клуба от Своге пък посече надеждите на феновете на четвъртодивизионния „Пирин“ (ГД). Полузащитникът бе спряган за завръщане в родния тим заради поканата, отправена от новата управа към него и няколко други футболисти без клубове в момента да помогнат в кампанията.

„Идването на Мариян в нашия отбор е изражение на амбицията ни да бъдем с по-дълго присъствие в Трета лига. Както в края на полусезона казах, имаме реални шансове да го направим и съм убеден, че ще го постигнем. Именно от такива бойци и футболисти с опит имаме нужда, за да повишим качеството на селекцията“, коментира Ив. Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене