Наркопласьор, незаконно държал автомат „Калашников“ в Благоевград, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за година и осем месеца затвор и 3000 лева глоба

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия С.Д., обвинен за незаконно държане на оръжие, наркотични вещества и отглеждане на коноп.

Същия е бил спипан при извършена полицейска проверка ,около 02:55 ч. на 30.05.2018 г., в домът му на ул. „Славянска“ в Благоевград, че подсъдимият Д. Е държи  автомат „Калашников“ и два пълнителя за него, без да притежава  надлежно разрешително за това.

Освен това в два съседни апартамента, на ул. „Алеко Константинов“също в Благоевград , е било установено ,че мъжът държи с цел разпространение  и високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и коноп (марихуана), общата стойност  на които възлиза на 3 949.36 лева. Имотите в които полицейските служители са извършили обиските са собственост на майка му, но  обитавани и ползвани от самия него.

Освен това на терасата на единия от апартаментите С.Д. отглеждал 74 растения, представляващи коноп (марихуана), разпределени в десет пластмасови саксии.

По време на съдебния процес,  подсъдимият Д. се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година и осем месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на три хиляди лева.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене