Свържете се с нас

Таблоид

Факт около, който се шушука в Петричко! Много бързо екстрадираха в О. Атанасов от с. Тополница!

Публикувано

на

Закаран е в Солун, ще лежи за бягството от затвора, ще доизлежи присъда за наркотрафик и има още няколко дела в България

Приключи сагата на петричкия Ескобар, наркотрафикантът от петричкото село Тополница, Огнян Атанасов. Атанасов бе предаден на гръцките власти, които го търсят от години. Конвоиран с 4 полицейски автомобила два гръцки и два български, в арестантски микробус, Тополнишкият бе предаден на гърците през граничния пункт Промахон часове след ареста му миналата седмица.

На пункта е бил свален от арестантския микробус, изглеждал много зле, разказаха свидетели. Взет е от гърците и ще бъде настанен в затвор в Солун, където да излежи остатъка от 18-годишната си присъда за трафик на наркотици в Гърция и нова присъда за бягство от затвора. Смущаващо бързо този път Ескобар бе предаден на гръцките власти, които с години не успяваха да постигнат екстрадирането му.

Предаването му се случи на другия ден сред ареста му в с. Тополница. Какво ще стане с делата, които Атанасов има на територията на България е неясно засега.

Припомняме, че той бе арестуван в четвъртък миналата седмица след мащабна акция на две полицейски дирекции Благоевград и Хасково, които разбиха канал за трафик на наркотици от Турция за вътрешността на България и реекспорт в Гърция. Оказа се, че вечно болният Атанасов е дърпал конците на този канал, заедно с 5-има помагачи от село Тополница, известно като меката на дрогата в България.

В Хасково бе открито депо за дрога, където бяха намерени 45 килограма хероин, а срещу къщата на Атанасов в Тополница 13 килограма амфетамини. Ударът на криминалистите бе за над 5. 5 млн. лв. Този път Атанасов не успя да се измъкне с неговите хватки, прилагани при делата му в България. Тук той бе обявен за невменяем, за психично болен и така си седеше в Тополница необезпокояван до миналата седмица. От около година криминалистите удрят разни дилъри в петричкото село, но Атанасов се измъкваше винаги „сух“.

Припомняме, че на едно от делата му в Окръжен съд Благоевград той не приличаше на себе си, много отслабнал, Атанасов наистина изглеждаше болен. Според негови близки имал панически атаки, отключени след престоя му в гръцкия затвор, където бил подлаган на всякакви инквизиции, за които преди години Атанасов разказа пред наш репортер.

Няма измъкване този път Атанасов и от присъда за наркотрафик по канала с 45-те килограма хероин, така, че и да го върнат някой ден гърците, той ще трябва да лежи в затвора в България.

В селото Тополница коментират, че това вече му е края на Атанасов и, че скоро той няма да излезе на свобода, независимо от многократните му успешни ходове в тази посока. Не може да отречем и фактът, че Атанасов наистина има вид на тежко болен човек, така, че съдбата му е неясна. Иначе помагачите му, които бяха задържани при мегаоперацията миналата седмица са на свобода, но с повдигнати обвинения за съучастие в канала.. /struma.com/

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ