Свържете се с нас

Таблоид

Факт около, който се шушука в Петричко! Много бързо екстрадираха в О. Атанасов от с. Тополница!

Публикувано

на

Закаран е в Солун, ще лежи за бягството от затвора, ще доизлежи присъда за наркотрафик и има още няколко дела в България

Приключи сагата на петричкия Ескобар, наркотрафикантът от петричкото село Тополница, Огнян Атанасов. Атанасов бе предаден на гръцките власти, които го търсят от години. Конвоиран с 4 полицейски автомобила два гръцки и два български, в арестантски микробус, Тополнишкият бе предаден на гърците през граничния пункт Промахон часове след ареста му миналата седмица.

На пункта е бил свален от арестантския микробус, изглеждал много зле, разказаха свидетели. Взет е от гърците и ще бъде настанен в затвор в Солун, където да излежи остатъка от 18-годишната си присъда за трафик на наркотици в Гърция и нова присъда за бягство от затвора. Смущаващо бързо този път Ескобар бе предаден на гръцките власти, които с години не успяваха да постигнат екстрадирането му.

Предаването му се случи на другия ден сред ареста му в с. Тополница. Какво ще стане с делата, които Атанасов има на територията на България е неясно засега.

Припомняме, че той бе арестуван в четвъртък миналата седмица след мащабна акция на две полицейски дирекции Благоевград и Хасково, които разбиха канал за трафик на наркотици от Турция за вътрешността на България и реекспорт в Гърция. Оказа се, че вечно болният Атанасов е дърпал конците на този канал, заедно с 5-има помагачи от село Тополница, известно като меката на дрогата в България.

В Хасково бе открито депо за дрога, където бяха намерени 45 килограма хероин, а срещу къщата на Атанасов в Тополница 13 килограма амфетамини. Ударът на криминалистите бе за над 5. 5 млн. лв. Този път Атанасов не успя да се измъкне с неговите хватки, прилагани при делата му в България. Тук той бе обявен за невменяем, за психично болен и така си седеше в Тополница необезпокояван до миналата седмица. От около година криминалистите удрят разни дилъри в петричкото село, но Атанасов се измъкваше винаги „сух“.

Припомняме, че на едно от делата му в Окръжен съд Благоевград той не приличаше на себе си, много отслабнал, Атанасов наистина изглеждаше болен. Според негови близки имал панически атаки, отключени след престоя му в гръцкия затвор, където бил подлаган на всякакви инквизиции, за които преди години Атанасов разказа пред наш репортер.

Няма измъкване този път Атанасов и от присъда за наркотрафик по канала с 45-те килограма хероин, така, че и да го върнат някой ден гърците, той ще трябва да лежи в затвора в България.

В селото Тополница коментират, че това вече му е края на Атанасов и, че скоро той няма да излезе на свобода, независимо от многократните му успешни ходове в тази посока. Не може да отречем и фактът, че Атанасов наистина има вид на тежко болен човек, така, че съдбата му е неясна. Иначе помагачите му, които бяха задържани при мегаоперацията миналата седмица са на свобода, но с повдигнати обвинения за съучастие в канала.. /struma.com/

коментара

Таблоид

В Петрич беше поставено трето метално сърце за събиране на капачки

Публикувано

на

Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” постави трето метално сърце за събиране на капачки в град Петрич. Капачките се събират за успешната национална кампания „Капачки за бъдеще”, чрез която до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в страната. Три от единадесетте в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай са дарение от Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.

Местоположенията на трите сърца в град Петрич са следните:

  • Градинката намираща се до градския пазар, централна градска част;
  • Градинката над IОУ „Кочо Мавродиев, кв. Дълбошница ;
  • Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв. Поляните.

Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник! Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света!

До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 кг. капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 кг. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

КИТАЙСКИ ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С РЕПРОДУКТИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЮЗДП

Публикувано

на

 

В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение с участието на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови видове между България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се запознаха с процеса на производство на контейнерни фиданки, изградените съоръжения и инфраструктура по проект LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните досега дръвчета от различни дървесни видове в контейнери. Китайските експерти бяха впечатлени от инсталираното оборудване и използваните съвременни технологии за производство на фиданки в разсадника.

В горския разсадник на „ДГС Елин Пелин“ беше представен процеса на производство на фиданки с открита коренова система, както и наличните към момента широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещение в Природен парк „Витоша“, където китайските специалисти се запознаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови видове.

На работна среща с експерти от ЮЗДП бяха обсъдени видовете, представляващи интерес за китайските фирми, които могат да бъдат произвеждани в разсадниците на предприятието. Изготвен е списък с около 15 дървесни и храстови вида от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща съвместна дейност. Предстои съгласуването му с китайските власти и износ на пробни екземпляри фиданки от избраните видове, като ако процесът е успешен, ще се уточняват параметрите на бъдещата съвместна работа между ЮЗДП и партньорите от Китай.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ