Подробностите около една нелепа трагедия! Ето от какво издъхна 5-годишното момченце в Благоевград!

Тежък грип, пневмония, възпаление на дихателните пътища, скоротечна вирусна инфекция с летален изход, това е причината за нелепата трагедия със смъртта на 5- годишното момченце в Благоевград, за което Топ Преса съобщи снощи.

Детето издъхна вчера сутринта в реанимация на МБАЛ Благоевград и потресе областния център. Изключително бързо се развила инфекцията при детето, което е постъпило в болница в неделя следобед с висока температура.

Престояло е в отделението няколко часа, след което лекарите видели, че състоянието му не се овладява, не се подава на приложеното лечение и незабавно е преместено в реанимация, където състоянието се влошавало много бързо. Интубирано е, но без резултат. Момченцето издъхнало.

„Направено е всичко необходимо, бърза и точна е била реакцията и на медиците в детско отделение и на реаниматорите, но при децата възпалителните процеси протичат много бързо, получило се е нещо като „инфаркт“при възрастните“, коментираха лекари, които са запознати със случая на детенцето.

Малкият посещавал детска градина в Благоевград, майките на децата от тази детска градина са ужасени от случилото се, искат изолиране на болни дечица и проверка от РЗИ. Лекарите съветват при най -малкото неразположение и грипоподобни симптоми търсете лекарска помощ. Грипът не се повлиява от домашни средства и лечение. Бъдете внимателни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене