ГЕРБ-Перник направи дарение за родилното отделение в пернишката болница

Женската организация на ГЕРБ-Перник и общински съветници от партията в местния парламент направиха дарения за родилното отделение  и отделението по Неонатология  на МБАЛ „Рахила Ангелова”  по случай  Деня на родилната помощ. Представителите на ГЕРБ и тази година не изневериха на традицията и откликнаха на нуждите на болничното заведение, като закупиха два хладилника.Дамите бяха посрещнати от директора на АГО д-р Йвайло Лазов и неговия екип, които благодариха за благородния жест.„Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за Жени ГЕРБ-Перник.  Дарението за родилното отделение на лечебното заведение в Перник традиционно идва от Жени ГЕРБ“, сподели областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.  Тя отбеляза, че със събраните средства от кампанията за издаване пластмасови капачки  и средства, дарени от общинските съветници на ПП ГЕРБ, е закупен електроуреда за детското отделение.
„Предали сме над 500 килограма капачки. Казвам това, защото дължим уточнение към всички граждани и институции, които взеха участие в нашата кампания“, сподели лидерът на Жени ГЕРБ-Перник. Тя отбеляза, че една туба от 10 литра, събира килограм и половина капачки и изказа благодарност към всички, които станаха съпричастни с кампанията. Д-р Драгомирова се обърна  думи на благодарност към  хуманен труд на хората, съдействащи за появата на новия живот. „В изпълнение на своята хуманна професия през годините вие сте поели за живот стотици бебета. Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, сподели още тя.
По традиция Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ започна с ритуал по измиване ръцете на директора на акушеро-гинекологичното отделение д-р Ивайло Лазов. Д-р Лазов поздрави лекарите и акушерките с професионалния празник, като пожела на екипа на двете отделения- АГ и отделението по неонатология, да посрещат новия живот с чисти ръце и открито сърце и тази година в Перник да бъде даден нов живот на още повече в бебета. За празника медиците от родилното отделение спазиха народната традиция и разчупиха питка за здраве.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене