Обвиняем, застрелял куче до ферма е предаден на съд

Районна прокуратура – Радомир е предала на съд обвиняемия Я.Н., привлечен към наказателна отговорност за проявена от него жестокост  – застрелял с пушка куче Гари. Престъплението е  по чл. 325б, ал. 1, пр.1 от НК.

         Обвиняемият Я.Н. е земеделски производител, като към м. октомври 2017 г. имал стадо от около двеста овце, които били отглеждани във ферма в радомилското село  Касилаг.

         На 08.10.2017 г. му се обадил Г.Г., който работил при него като гледач на животни, и му съобщил, че пуснатото на паша стадо било подгонено от ловни кучета. Работникът успял да прибере овцете на входа на фермата и да изгони кучетата, но едно от тях продължило да преследва отлъчилото се от стадото шиле.

         Обвиняемият много се изнервил от създалата се ситуация, взел ловната си пушка, заредил я и от разстояние на около десет метра стрелял по кучето, което веднага паднало на земята. Тогава той го приближил и видял на нашийника му телефонен номер на собственика му. Обадил се на председателя на Ловната дружинка на село Кондорфей и му казал за случилото се.

         Бил подаден  и сигнал до органите на МВР, а на място била изпратена дежурната следствено-оперативна група.

         В хода на разследването е било установено, че кучето, порода „гонче“, било на възраст от около една година и пет месеца и е починало вследствие на прострелването с огнестрелно оръжие и нанесени множество травматични увреждания в различни части на главата. Оръжието, с което е бил произведен изстрелът е пушка марка „Стоджер“, законно притежавана от обвиняемия Н.

         Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене