Заловеният с дрога екскмет на дупнишко сeло се споразумя с прокуратурата за условна присъда

Бивш  кмет на дупнишкото село Джерман бе осъден за притежание на наркотични вещества. Съдия Мая Гиздова в Районен съд – Дупница е постановила 5-месечна условна присъда на екскмета на село Джерман Лулчо Василев. Екскметът се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, за да получи по-лека присъда.

Както “Струма” писа, през април миналата година при обиск в дома на Лулчо Василев криминалисти от Дупница откриха три пакета марихуана, скрити между дъски, наредени в двора му. При полеви тест намерената суха листна маса реагирала на марихуана, като общото съдържание е било 59,18 г на стойност 864 лв.

Пред репортер на “Струма” тогава Л. Василев, който в зората на демокрацията бе избран за кмет от СДС, заяви: “Аз живея до жп линията край селото. Много хора минават през двора ми, някой ми е погодил номер, като е сложил пакетчетата с дрога между наредените дъски в двора ми. Ако дрогата е моя, ще я скрия някъде в къщата или в селскостопанската сграда до къщата ми. Някой е искал да ми навреди”, твърдеше той тогава.

Л. Василев е бил кмет на село Джерман от СДС в зората на демокрацията. Преди години той пак попадна в полезрението на полицията в Дупница. В двора му полицаи откриха да растат стръкове с марихуана. Тогава пък екскметът се оправда, че някой от пътуващите във влаковете е хвърлил семената в двора му и те поникнали. Растенията били високи колкото човешки ръст.

Пред полицаите тогава Лулчо Василев беше заявил, че не знае какви са растенията, но с тях си храни прасето и то лудее, едрее и червенее от този „бурен”.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене