Спете спокойно жители на Кресна! Ще изплащате джипа на кмета! С лихвите! За чистата журналистика…

Кметът на кресна Николай Георгиев – Баровеца яде и пие с примера на личната му чиста журналистика Иван Хамбарджийски – Бриндо!

Нейсе. Кметът на Кресна – другаря Николай Георгиев ни отговори, за джипа. Писа ни „Вижте какво сме писали в профила „Обединени за Кресна“. И видяхме! Ето какво е написал: 

Във връзка с опита за оклеветяване на кмета на община Кресна в публикация на Топ Преса озаглавена: „Ново 20! Часове след като лъсна калния му мургав номер, кметът на Кресна зарадва избирателите си с нов джип! Нали е бедна общината, кмете? От де пари, бе?“ заявяваме следното:

Новият автомобил на кмета на община Кресна е закупен на лизинг, а първата вноска е направена от продажбата на старото му возило – БМВ Х5. Кметът не е спестил 70 бона от заплати. Той е станал кмет с три возила, които са дори по-скъпи от настоящото. Обратно, за трите години на кметския стол той се е разделил с поне толкова от личните си средства, за да спонсорира всякакви общински инициативи и това не е новина за никого.

А сега, няколко думи и за пишман „журналиста“ Тодор Тодоров.

Бре Тодоре, кой ти каза, че си грамотен, че си взел и материали да пускаш в местните медии. Я си виж правописа и лексиката и пак помисли дали не си сбъркал, че си се захванал с тази отговорна и обществено значима работа. То бива простащина, то бива низост, но твоето направо на парцал замязва. Може ли да не направиш елементарна проверка на онова, дето го пишеш ? Кой те е учил на журналистически стандарти и етика бре, Тодоре ? Нали така превръщаш и медията, дето работиш за нея, в изтривалка. А дали твоите колеги искат да ги свързват с такива като тебе. За това помисли ли ?

Новия джип на кмета, който е с една гола заплата но ще плаща електората!

Не читателите на Топ Преса, Тодоре, Сметната палата на Република България пита кмета за произхода на парите му всяка година, но ето че се намира един нехранимайко като тебе, дето си въобразява, че като си изхвърли помията от челната страница на неговата медия си е свършил мръсничката работата и е готов за нови „подвизи“.

Ето за това в България няма журналистика. „

Е, де кмете – Браво! Значи жителите на Кресна ще платят новото ти луксозно возило, разбира се на вноски но с лихвите. Бравос! Требе ти лице, требе да се покажеш и ти! Явно ти е писнало да търкаляш старите таралясници, дал си каквото си дал, и е време да помислиш за себе си. Това разбираме от твоя текст. Приемаме, критиката ти, че не сме на ниво, не сме и много грамотни. Но не всички твои избиратели са с висше образование но и ние простите правим част от народа български. Относно внушението че те „оклеветяваме“, моментално да си уволниш адвоката, дефинирай „клевета“ – това, че не ти честихме джипа като твоите лакеи, а те критикуваме за безумната покупка, това ли е клевета? Ставаш смешен. Пишманиш и ти. Сега ще излезеш и ще напишеш, че си купил новия джип за сметка на кресненци, защото си давал много пари за ремонти на стария, но към тях приложи фактури и в кой сервиз са правени. Не на последно място – защо няма журналистика в България, както твърдиш. Защото такива като теб толерират новите тенденции, като Бриндо, който взема всеки месец прилична сума за да се обслужва медийно. От данъците на хората? Питай Бриндо, колко оклеветени го съдят, питай го, за специализирания съд и го накарай пред теб са си напише името без грешки. Тази журналистика ти я правиш а ние от Топ Преса я наричаме – кръчмарска журналистика. Горе на масата се вижда как двамата я произвеждате. Със здраве са си го караш джипа кмете, има кой да ти дава власт в ръцете, има кой да плаща – кресненци. Карай рахат! Най – лесно се харчат пари, за които си се потил, уважаеми господин социалист! Накрая ще те поздравим с думите на Ралин, чийто език наподобява нашия, обикновен, простоват, с диакелкт и малко обиден понякога но истински, много истински :

Кой постъпва честно, не живее лесно.

Кой излезе прав, не излиза здрав.

Кой душа не продава, той имотен не става.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене