Община Банско стартира пъстър конкурс за мартенички

За втора поредна година  Общинска администрация  Банско организира  конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички. Той е  под надслов „Нека заедно посрещнем Баба Марта“ и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип.

Всички желаещи от 6 до 18 години, могат да се включат в инициативата, като компетентна комисия ще оценява кандидатурите в четири възрастови групи. Децата могат да участват самостоятелно или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на индивидуалният участник или наименование на групата (класа, училището). Максималният брой творби за представяне на всеки участник е  3, а крайният срок за тяхното представяне – 21.02.2019г., на адрес: Посетителски информационен център, гр.Банско, пл. „Възраждане“ №4.

Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад „Н.Вапцаров“. Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов “ Да окичим пътеката на Баба Марта“, а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти.

Събраните мартенички от предишното издание на конкурса, ще бъдат дарени за мартенския базар на социалните заведения в Община Банско.

За повече информация: 0749 88580, 0888 251095, Посетителски информационен център

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене