Свържете се с нас

Uncategorized

Скандал на седмицата! Запалете мангала че ни стана студено! Това ли е „революционерът“ на Кресна! И него ли системата го убива с 17 условни дела! Кажете го на майките на децата на които е продавал дрога!

Публикувано

на

Красимир Методиев – със 17 дела за кражби, измами, търговия с наркотици СИСТЕМАТА ГО УБИВА!

В настаналия природен и политически студ, наистина е време да сгреем мислите си и да се отрезвим от упоята и манията на някои хора да се пишат „опозиционери“ и „революционери“… Информационна агенция www.toppresa.bg изчака страстите да утихнат и проведе свое разследване свързано с един приятно мургав брат от Кресна. Припомняме:  На 4-ти януари, тази година публикувахме материала „Красимир Методиев от Кресна: Полицаят Ивайло Баладжанов ми нанесе побой, каза ми да напусна страната“ ,   В него разказахме историята на 37-годишният Красимир Методиев от гр.Кресна, който се оплака от полицейско насилие. От разказа на Красимир стана ясно, че униформен служител от полицията в Сандански му е нанесъл побой. Излязоха доста притеснителни факти, както и стари данни за обвинения в подобни действия за полицая Ивайло Баладжанов. Като майка закрилница кметът на Кресна, Николай Георгиев стоеше плътно и потдържаше ореола на светеца Методиев, за да докаже пред обществото първо че е върл опозиционер на днешната власт и второ – че „Системата го убива“ бедния и онеправдания българнски гражданин. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ КМЕТЪТ АНГАЖИРА МЕДИИ ДА РАЗДУХАТ СКАНДАЛА ПРИ ТОВА ФИНАНСОВО. Топ Преса подкрепи тази кауза, защото е чувствителна по тези теми, но след като семейство от село Сливница община Кресна област Благоевград  ни писа, останахме направо потресени. Оказа се че „моралния мургав стожер“ на кресненския кмет, бореца за справедливост, жертвата Красимир Методиев е обрал най нагло дома на въпросното семейство, с взлом и е съсипал имота им. За щастие „лошата Санданска“ полиция си е свършила работата в срок и той е осъден и е лежал в затвора за този обир. Случая със семейството в Сливница ни провокира, да поразровим около името на „жертвата“ Красимир Методиев и какво установихме уважаеми читатели : 

Колаж – ivomir

Човекът на кмета на Кресна, има 17 съдебни дела: за кражби, грабежи и наркотици едно от които е търговия на дрога с малолетни. Последната присъда потвърдено му му е за кражба на пари от къща от село Сливница, за което има присъда 3 години лишаване от свобода, която е изтърпял до средата на 2018г. Е определено това доказва едно – СИСТЕМАТА ГО УБИВА този човек. Смазва го и не му дава комфорт да краде, да разбива чужди домове, да продава нартокици на деца. И кметът на град Кресна е прав. Такива хора трябва да се толерират. Те хем и гласове ще му докарат, хем ще са лицата в заветната цел да съборим Бойко… За такива хора трябва да се плаща на медии да го вадят жертва! Повръща ни се уважаеми читатели!  Жал ни е за Вас, които сте принудени на гледате този театър. Да търпите поредното хвърляне на прах в очите. Болно ни е че в България стана модерно, всеки престъпник, да излиза пред медиите да плюе МВР и прокуратурата и ние да го слушаме, като че е Мартин Лутър Кинг. Модерно е щом извършиш престъпление да кажеш „Долу Бойко“ и „Долу Цацаров“ и да не лежиш в затвора и от рецидивист да се превърнеш в политически дисидент. Студено ни е уважаеми читатели… Вижте до къде падна опозицията – да няма хора и да прави рецидивисти свои лица на революцията. Срам за кмета на Кресна! Срам за избирателите на БСП! 

Уважаеми господин Георгиев, идете да обяснявате на семейството от Сливница, които може би са ваши избиратели, че тоя пич е свестен и не заслужава да яде бой. Идете на 17- те жертви на неговите престъпления по които е хваната и съден да обяснявате, че СИСТЕМАТА ГО УБИВА , гледайте в очите майките, на чиито деца е продавал дрога и им кажете, че Красимир Методиев е „светец“ и се бори за законност и справедливости че за това плащате на медии да го правят жертва от парите на общината, от данъците им.. . Стигнахте дъното и ще ни проститудите със студения си ум! Ние направо сме сковани от студа на политическото безсилие и лицемерие, на манупилацията и провокацията… запалете мангала да се стоплим или включете печката на 4! Замръзваме! 

коментара

Uncategorized

УЧИТЕЛИ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В КВАЛИФИКАЦИОНЕН КУРС В ГР. РИМ, ИТАЛИЯ, ПО ПРОЕКТ „МОДЕРНА И ИНТЕРАКТИВНА КЛАСНА СТАЯ ЧРЕЗ ТВОРЧЕСТВО И ПЕДАГОГИЧЕСКИ ИНОВАЦИИ“, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Публикувано

на

Във връзка с „ПРОЕКТ” „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Училищно образование, директора  Джеват Дунчев и г-жа Райка Славчева от СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча, участваха в структуриран курс в Рим, Италия, в периода от 14.10.2019 – 19.10.2019 г.

 

Участваха общо  14 учители от различни страни: България, Франция, Гърция, Полша, Реюнион и Германия.

Курсът се водеше от висококвалифицирания преподавател – г-жа Мариела Морбидели от Италия – обучител и създател на сдружение с нестопанска цел, работещо в сферата на неформалното обучение, с цел опазване и развитие на културно-историческото наследство в регионален и национален план – LABORATORIO DEL CITTADINO.

Целта на курса бе да се даде възможност на учителите да усъвършенстват иновационни методи на преподаване, да ги интегрират в учебно-възпитателната работа, за да превърнат класната стая в модерна и интерактивна; да развият умения за изграждане творческата личност на ученика; да усъвършенстват езиковите компетенции, да създадат професионални и лични контакти, да обменят опит с европейските колеги за разработване на европейски проекти.

Темата на структурирания курс бе: „Голямата обиколка из Европа – интеркултурен диалог, активно гражданство, творчество и иновации“.

В методологичен план се запознахме с иновационните методи на преподаване за развиване на творческото мислене: обучения в музеи, работа по групи, решаване на проблем, учене чрез сътрудничество, мозъчна атака, учене чрез действие и емоционално преживяване, симулативни и ролеви игри, критични дебати, дискусии, задаване на въпроси, мисловни карти и др.

Основните дейности включваха: представяне на участниците; представяне на образователните системи, изготвяне и експериментиране на основните теренни подходи; трансверсален преглед на дисциплините и др.

Ателие „Голямата обиколка”, включваше: иновативни методи и технологии, различни науки, литература, история, възпитание и околната среда, изкуства, прочит на избрания контекст, анализ на исторически и изкуствоведски документи, и експериментиране на терен; избор на познания и ориентири: време, гражданска култура; разположение във времето, пространството и цивилизациите, мобилизиране на познанията, за да се осмисли настоящето; представяне на възпитателни дейности; педагогическо ателие: изследване-дейност-обучение; подход за наблюдение и експериментиране на терен; представяне на иновативни възпитателни дейности; разработване на педагогически и дидактически материали.

Обучението се провеждаше на различни места като: вила, „Фарнезина“, библиотека „Леонардо да Винчи“, дворец „ Алтемпс“, музей „Капитолини“, Ватикана, площад „Свети Петър“, Национален Римски музей, „Колезеум“, „Римски форум“, музей „Палатино“, Пантеон, Национален паметник на Виктор Емануил II, Галерия „Боргезе“, площад „Навона“, площад „Венеция“, площад дел „Пополо“, площад „Испания“, фонтана „Треви“, катедрала „Санта Мария дел Пополо“ и др.

Курсът се водеше на три езика – френски, английски и италиански, следвайки максимата – единни в многообразието, единни в Обединена Европа.

В края на обучението всички участници имахме задачи, свързани със създаването на общ краен продукт и нови идеи за бъдещ европейски проект – Какво свързва страните – участници с Рим – Вечният град?

Г-жа Мариела Морбидели връчи сертификати и Европас документи на всички курсисти.

Като Координатор на проекта изказвам благодарности на: Европейската комисия, която одобри проекта, г-жа Мариела Морбидели и нейния екип, всички участници в курса.

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор на проекта.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Млади попълнения в листата за кандидат съветници в Хаджидимово на кандидат кметът Л. Терзиев на път да облагородят общинския съвет!

Публикувано

на

Освен ветераните, опитните и редовните участници в местната надпревара за управление на община Хаджидимово, кандидат кметът Людмил Терзиев е заложил и на красотата и младостта в листата на своята коалиция.

Пример за това правилно действие, е участничкщата в предизборната напревара – младата политическа надежда от село Абланица, Емел Хавальова. Тя е студент по специалност „Социални дейностти“, надежден и интелигентен  човек и се слави с добро име в родния си край. Нейните близки и приятели са уверени че с нейното присъствие в общинския съвет, младите хора в общината ще имат свой активен и резултатен представител. Гласът на младите трябва да бъде чуван, да се работи в тяхна полза и най- вече за тяхното развитие в малката но развиваща се община, а младият човек най – лесно се разбира с друг млад човек. Ето защо Емал Хавальова може да бъде идеалния мост между активните и назряващи жители на общината и местното управление, да устоява каузи, да прокарва идеи и искания. Апелът е към всички жители на град Хаджидимово, да подкрепят един кадърен млад човек, кандидат за общински съветник. Номера на бюлетината и номера на префернцията можете да видите на постера долу.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ