Задържани са 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин при акцията в Югозапада

ЗАДЪРЖАНИ СА 7 МЪЖЕ В ДВАТА ГРАДА

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция в Хасково и Благоевград

Това съобщи на пресконференция в Областната дирекция на МВР в Хасково окръжния прокурор Иван Стоянов. На брифинга присъстваха областните директори на МВР в двата града – ст. комисар Ангел Цанков и ст.комисар Николай Хаджиев

Спеакцията на хасковските полицаите е проведена вчера по обяд след получена оперативна информация от благоевградските им колеги. След няколко месечно разследване, те придобиват данни за наркотика в Хасково и подават сигнала. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е последвала реализация. Вчера по обяд, криминалистите са проверили гаражна клетка в жилищния квартал „Орфей“ в Хасково. На място са установени двама мъже на 46г и 47г заедно с  пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг. В хода на работата станало известно, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с карго камион на фирма и е бил укрит в 10 топа плат.  Полевия нарко тест е потвърдил, че се касае за хероин. Стойността му по цени на съдебната система е за над 5,5 млн.лева. Според Ангел Цанков, директор на хасковската дирекция, двамата са създали условия за придобиване и пренасяне на хероина до България и до последващото му разпространение.

Задържаните хасковлии с криминално минало са разпитани и са им повдигнати обвинения като на извършител и на помагач. С постановление на Окръжна прокуратура им е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа по образуваното досъдебно производство. Държавният обвинител уточни, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева.

За реализацията и процесуално следствените действия в благоевградското с.Тополница, ст.комисар Хаджиев спомена, че има задържани 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава. Разследването работи и в насока за събиране на доказателства за евентуална съпричастност и на други лица към престъплението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене