Свържете се с нас

Таблоид

„Галчев инженеринг“ ремонтира Второ ОУ „Гоце Делчев“, неврокопчанинът Шербетов със съдружник от Пазарджик поемат ремонта на ОДЗ” Калинка“

Публикувано

на

Кмета  Владимир Москов :С ОБЩО 3 720 933 ЛВ. ОТ ЕС, ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ОБНОВЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, НЕ СЕ НАМЕРИ КАНДИДАТ ЗА ЦДГ „РАДОСТ“

Фирма „Галчев инженеринг“ ЕООД с управители Марияна Галчева и Любомир Галчев ще ремонтират за 2 455 876,86 лв. Второ основно училище “Гоце Делчев”. Обединението „Технострой-2018” ДЗЗД, включващо фирмите „Шербетов-М” ООД с управители Ангел Шербетов и Георги Милчев, и „Техно- Консулт 2000” ЕООД с управител Николай Вълчев, ще работят по обновяването на ОДЗ №1 “Калинка”, гр. Гоце Делчев за 1 265 056.47 лв. без ДДС.

Ремонтите са част от обществена поръчка на община Гоце Делчев за 3 720 933.33 лв. без ДДС, включваща изпълнение на строителни и монтажни работи за цялостно обновяване на Второ основно училище “Гоце Делчев”, Обединено детско заведение №1 “Калинка” и Целодневна детска градина №4 “Радост” в Гоце Делчев.

За поръчката в детска градина „Радост” обаче не са постъпили оферти в общината.

Предметът на поръчката включва временно строителство; демонтажни работи; доставка на необходимите материали и оборудване; строителни и монтажни работи; контролни измервания, единични, комплексни и приемни изпитания изпълнявани от лицензирани органи; съставяне на строителни книжа и осигуряване и подготвяне на цялата документация.

Парите идват от Европа по проект, спечелен от екипа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ